Mai Villadsen besøgte spidskandidater på Tordenskiold

Ruth Bloom, Crestwing, viste Tordenskiold frem for Enhedslisten frontfigur Mai Villadsen og en lang række medlemmer af Enhedslisten Frederikshavn-Læsø, deriblandt kommunens spidskandidater Pernille Christensen og Jonas Sivesgaard, samt nuværende byrådsmedlem Ida Skov.

Mai Villadsen besøgte spidskandidater på Tordenskiold

11. november 2021 - kl. 7:16 - af

Besøg ved energiprojekter og lokale kandidater i det Nordjyske bragte også Enhedslisten frontfigur Mai Villadsen til Frederikshavn på besøg hos lokalafdelingen og byens eneste bølgekraftanlæg, Crestwing

På en mørk og kold november dag nåede Mai Villadsen sidst på eftermiddagen mandag frem til Tordenskiold på Pier 2 i Frederikshavn. Her har Tordenskiold ligget til kaj i havnebassinet det sidste år og ventet på midler til at fortsætte udviklingen og testene af anlægget.

– Det piner mig, at vores prototype bare ligger her, når den, indenfor en rimelig tidshorisont og få midler i den store klimaomstilling, kunne supplere de allerede eksisterende vedvarende energiformer og dermed gavne klimakampen, sagde Ruth Bloom, direktør i bølgekraftvirksomheden, Crestwing.

Ruth Bloom viste anlægget, Tordenskiold, frem til Enhedslisten frontfigur Mai Villadsen og en lang række medlemmer af Enhedslisten Frederikshavn-Læsø, deriblandt kommunens spidskandidater Pernille Christensen og Jonas Sivesgaard, samt nuværende byrådsmedlem Ida Skov.

Der blev under besøget talt meget om den store klimaudfordring som både Danmark og resten af verden står overfor. I den sammenhæng også hvordan bølgeenergi kan blive en del af den fremtidige vedvarende energiforsyning, og hvorfor teknologien ikke allerede er det i dag. Ruth Bloom efterlyste politisk opbakning og mod til at satse på bølgeenergi. Hun efterspurgte blot én politiker, der var villig til at sige sol, vind og bølgeenergi i en og samme sætning, fordi det ville skabe den efterspørgsel, som der netop mangler.

Mai Villadsen var meget interesseret i at lære noget om bølgekraft, der for hende og mange andre er et ukendt energiområde. Hun kunne dog give Ruth Bloom ret i kritikken om den manglende politiske opbakning: – Med den retorik, der på landsplan er omkring klimaet og udfordringen om at nå klimamålene, så er det for dårligt, at der ikke er mere interesse eller flere økonomiske muligheder for at støtte sådanne nye energiteknologier, mente hun bl.a.

Mai Villadsen var enig i, at der skal mere fokus på bølgeenergi i kampen om klimaet. Hun henviste bl.a. derfor til partiets klimaordfører, Søren Egge Rasmussen og den klimapolitiske rådgiver, Mads Kampp Christiansen, som ifølge hende vil være interesseret i at støtte mere op om projektet og bølgekraft som helhed.

Hos Enhedslisten lokalt var der også lovning om støtte til bølgekraft i kommunen. Jonas Sivesgaard sagde bl.a.: – Vi vil i hvert fald gøre vores til, at der bliver fulgt op på og ydet den nødvendige støtte til både bølgeenergi og alle de andre klimaprojekter i kommunens klimaplan og projektkatalog fra 2020. Der skal handling bag ordene, sagde han.

Crestwing har opnået fine resultater både i bassintest og offshore test. Der arbejdes i øjeblikket på en langsigtet og nødvendig forretnings- og finansieringsstrategi for virksomheden.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mai Villadsen besøgte spidskandidater på Tordenskiold' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger