Nordjyllands ungdomssymfoniorkester mødes til stævne i Frederikshavn

Nordjyllands ungdomssymfoniorkester mødes til stævne i Frederikshavn

11. november 2021 - kl. 6:44 - af

I weekenden d. 12.-14. november afholdes stævnet for Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) i Frederikshavn Kommune.

Weekenden byder på et glædeligt gensyn for mange af de deltagende, hyggeligt samvær og ikke mindst tid til at spille musik sammen. I weekenden er der med andre ord lagt op til at de unge musikere mødes og øver og skaber noget sammen. På den måde får de en ganske anden oplevelse end når de øver på deres instrumenter derhjemme. ”NUS giver spilleglæde og samvær med andre der også kan lide at spille, og vi håber de unge mennesker bliver udfordret, og at de samtidig får en stor oplevelse ud af at være en del af et større orkester”, fortæller Lone Lindhardt, som er musikskolelærer og koordinator hos Musikskolen i Frederikshavn Kommune, og som selv har været instruktør på flere NUS-stævner.

Stævnet foregår denne gang i Det Musiske Hus i Frederikshavn, og Musikskolen i Frederikshavn Kommune er værter for weekenden denne gang. Til stævnet vil Verner Nicolet dirigere UngdomsSymfoniorkestret. Verner Nicolet kommer med flere årtiers orkestererfaring fra Det Kongelige Kapel. Violinist Niels Bjerre dirigerer StrygerEnsemblet gennem weekenden.

Som en afslutning på stævnet spiller UngdomsSymfoniorkestret og StrygerEnsemblet søndag en koncert med juletema. UngdomsSymfoniorkestret spiller flere uddrag fra Tjajkovsijs ballet Nøddeknækkeren, herunder Blomstervals og Sukkerfeens Dans. StrygerEnsemblet byder på blandt andet Mozarts Puppet Music.

Det er sammenslutningen Kulturskoler i Nordjylland (KiN), der står bag Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester. Orkestret mødes normalt fire gange årligt til weekendstævner rundt om i Nordjylland, og værtskabet for stævnerne går på skift imellem kulturskolerne i hele Nordjylland. NUS er støttet af Kulturaftaler Nordjylland.

Koncert for alle søndag d. 14. november kl. 14 i det Musiske Hus i Frederikhavn.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyllands ungdomssymfoniorkester mødes til stævne i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger