Læserbrev: Hurtigere hjælp til børn og unge

Læserbrev: Hurtigere hjælp til børn og unge

12. november 2021 - kl. 10:47 - af

Psykisk sårbare børn og unge skal have hurtigere hjælp. Mere handling mindre snak. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) kan ikke følge med.

Et børneliv er kort, for kort til at vente 9 måneder på at få den hjælp, man har behov for. Der sker i disse år en stigning af børn og unge, der får brug for psykologisk og psykiatrisk hjælp. Det kan vi ikke lukke øjnene for.

Vi har en plan
SF foreslår derfor, at der på finansloven afsættes 100 mio. kr. om året til kommunerne, så de kan tilbyde lettere behandlingsforløb til børn.

Mange familier må vente længe på hjælp. Det er ikke optimalt, når man i forvejen står i en svær og sårbar situation. Vi skal sikre, at hjælpen er der, når forældrene eller den unge griber ud efter den.

Børn og unges mentale problemer er en fælles ansvar på tværs af kommune, region og stat. Vi vil give kommunerne bedre mulighed for at sætte tidligt ind, så vi bedre kan hjælpe med at tage problemerne i opløbet.

På ti år er antallet af børn og unge, der er i psykiatrisk behandling steget med 49 procent, og hvert sjette barn mellem nul og ti år lider af mentale helbredsproblemer som angst, adhd, autisme eller spiseforstyrrelser. Det har store konsekvenser for de unge, for familierne og for samfundet.

SF foreslår følgende på Finansloven
Ret til behandling og tidlig hjælp fra PPR for børn og unge.
Kommunerne er i dag ikke lovgivningsmæssigt forpligtet til at give børn og unge behandling for f.eks. angst, kriser mv. Derfor er det vidt forskelligt, hvilken hjælp børn og unge kan få i forskellige kommuner, og der kan i det hele taget være lange ventetider på hjælp fra PPR.

SF mener, at alle børn og unge skal have lettilgængelig hjælp, og at det skal være muligt at få en tidlig og gratis adgang til f.eks. behandling af angst. Det skal gælde uanset, hvilken kommune de vokser op i, og hvilken skole de går på. Det foreslås således, at kommunerne forpligtes til at tilbyde lettere behandlingsforløb til børn. Udgiften skønnes at være op til 100 mio. kr. årligt på kort sigt. På længere sigt vil omkostningen reelt være lavere, da tidlig hjælp fra PPR vil kunne mindske udvikling af sociale og psykiske problemer på sigt.

Christina Lykke og Pia Olsen Dyhr

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Hurtigere hjælp til børn og unge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger