Læserbrev: Vi skal være langt mere offensive

Læserbrev: Vi skal være langt mere offensive

13. november 2021 - kl. 13:03 - af

Flere ugers valgkamp har affødt mange diskussioner blandt kandidaterne og mindst lige så mange indlæg i medierne. Jeg er dog stadig ikke blevet klogere på, hvilken strategi byrådet med det socialdemokratiske flertal forfølger, når det kommer til bosætning og rekruttering af arbejdskraft.

Læser man socialdemokraterne valgprogram, anerkendes udfordringerne, idet de skriver ”Vi har brug for flere hænder og kloge hoveder i Frederikshavn Kommune, hvis vi skal matche virksomhedernes efterspørgsel på arbejdskraft de kommende år.” Man bliver dog lidt slukøret, når man efterfølgende læser, at løsningen består i at ”…give ledige den rigtige hjælp (…) at sikre ledige de rette kurser og uddannelser.”

Jeg er fuldt ud med på, at vi skal hjælpe ledige i arbejde. Det er vigtigt for den enkelte og for kommunens økonomi, men udfordringerne, bl.a. med faldende indbyggertal, er altså så store, at der skal helt andre værktøjer i brug.

Vi skal have tiltrukket investeringer og virksomheder, som igen vil skabe vækst og tiltrække ny arbejdskraft og bosætning til vores kommune. Kommunen skal støtte op om erhvervslivet og sikre gode rammer, for det er i det private erhvervsliv, at væksten skabes.

Bosætning skal i denne forbindelse højere op på den politiske dagsorden, og i Venstre foreslår vi derfor, at der nedsættes et nyt politisk udvalg med fokus på dette. Der er brug for en stærkere strategi, hvor bosætning også sættes i relation til mange andre faktorer, som eks. kommunens vækstspor, uddannelse, boligpolitik, foreningsliv og selvfølgelig indtænke tiltag for at fastholde kommunens egne unge. Vi skal have bragt de mange gode kræfter i kommunen sammen, så vi bliver enige om og får skabt opbakning til en fælles strategi.

Vi skal for alt i verden have vendt de senere års udvikling i indbyggertallet, og derfor er der brug for et stærkt Venstre i byrådet.

Jan Bjeldbak, Byrådskandidat for Venstre

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Vi skal være langt mere offensive' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger