Omstillingspuljen forlænges og er åben for ansøgninger

Omstillingspuljen forlænges og er åben for ansøgninger

14. november 2021 - kl. 6:46 - af

Fristen for at søge tredje runde af Omstillingspuljen er blevet forlænget til 1. december. Omstillingspuljens midler kan for eksempel betyde tilskud til nyt udstyr, kompetenceudvikling eller rådgivning.

Mange virksomheder er stadig ved at komme sig ovenpå Covid-19 krisen og har derfor brug for at tilpasse og omstille deres forretning til fremtiden. Frem til 1. december vil det fortsat være muligt at søge 3. runde af puljen. Omstillingspuljen er åben for alle typer virksomheder, der omsætningsmæssigt har været udfordret af Covid-19.

  • Hovedkriteriet for at søge er, at virksomheden kan dokumentere en tilbagegang på 25 procent, som følge af Covid-19. Selve ansøgningsprocessen er meget simpel og let tilgængelig. Nedgangen skal kunne dokumenteres ved at sammenholde samlet omsætning for 2020 med samlet omsætning for 2019. Jeg vil derfor opfordre virksomheder, der opfylder kriterierne, til at søge, siger Birgitte Christensen, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord.

I de forrige to runder er der bevilget 3,5 millioner kroner til virksomheder i Frederikshavn kommune, som dermed står for en tredjedel af de hidtidige bevillinger i Nordjylland. 

  • Heldigvis er der flere af vores lokale virksomheder, som, med hjælp fra Omstillingspuljen, har taget initiativ til at omstille deres forretning. Hvis man som virksomhed er i tvivl om, man opfylder kriterierne til Omstillingspuljen eller har brug for hjælp til ansøgningen, kan man altid henvende sig til Erhvervshus Nord, siger Birgitte Christensen.

Hos Happy Days i Frederikshavn har konsekvenserne af Corona-krisen været til at føle på. Rejsebranchen er blandt de hårdest ramte og er især afhængig af, at kunder såvel som samarbejdspartnere har fri passage på tværs af landegrænserne – noget, som har været tæt på umuligt det forgangne 1,5 år. Med hjælp fra Omstillingspuljens 2. runde, har det dog været muligt for Happy Days at erhverve nyt IT-udstyr, som har omstillet virksomhedens digitale profil. Udstyret indbefatter blandt andet nye smartskærme til online møder og bedre udstyr til at arbejde hjemme. En opgradering, som det ville have været svært at finde penge til på egen hånd:

  • Det handler om tillid. Vores branche er meget konkurrencepræget og vi har samarbejdspartnere i hele Europa. De nye smartskærme kan stille skarpt på dem, der taler og i det hele taget give en mere intim oplevelse. Desuden konstituerer klimakrisen også helt principielt nogle nye overvejelser, hvor vi som virksomhed må revurdere, om det giver mening at bruge al den tid på landevejen. Derfor har det givet stor værdi, at vi har fået hjælp til at forbedre vores online mødefaciliteter. Alt i alt har håndsrækningen fra Omstillingspuljen givet mig en fornyet tro på fremtiden, fortæller Karin Wenzel, administrerende direktør hos Happy Days.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Omstillingspuljen forlænges og er åben for ansøgninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger