Julemærkefonden søger om kommunalt tilskud

Prisen for det allerførste julemærke, som blev udsendt i 1904 var sat til 2 øre.

Julemærkefonden søger om kommunalt tilskud

18. november 2021 - kl. 6:10 - af

Julemærkefonden søger om tilskud til at drive julemærkehjemmene.

Ansøgningen behandles af Økonomiudvalget på udvalgets kommende møde i dag den 18. november. Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Økonomiudvalget godkender, at kommunen støtter julemærkehjemmene med 25.000 kr., og at dette beløb finansieres af Økonomiudvalgets markedsføringskonto.

Julemærkehjemmene hjælper hvert år udsatte børn i Danmark. Frederikshavn Kommune har hidtil støttet med 25.000 kr. årligt ved at købe julemærket til kommunens frankeringsmaskine. Minimumsprisen for køb af julemærke til frankeringsmaskinen er 3.700 kr. På markedsføringskontoen er der 42.000 kr. til rådighed i 2021, som ikke er er disponeret.

Årets julemærke

Årets Julemærke er tegnet af illustrator Peter Bay Alexandersen og bærer titlen ”Hjem til jul”. Motivet er et stort træskib, der lægger til kaj, hvorfra folk vender hjem til deres familier og venner med hænder fulde af pakker og juletræer.

Mærket er en hyldest til det særlige fællesskab, som opstår, når vi alle vender hjem til vores kære i juletiden. Det minder os om betydningen af, at vi husker at invitere hinanden hjem, noget vi desværre var mange, der gik glip af sidste år pga. corona-restriktionerne. 

Når du køber julemærket, støtter du børnene på julemærkehjemmene. Hvert år hjælpes 1.000 udsatte børn. Det er børn, der mistrives. Børn, der bliver mobbet, er ensomme og ikke tror, de er gode nok. På julemærkehjemmene får de en ny start med venner, fællesskaber og styrket selvværd.

Verdens første julemærke

Verdens første julemærke er en dansk idé og går tilbage til 1903-04, hvor postekspedient ved Købmagergades Postkontor i København fik den originale idé at lancere et julemærke. Prisen for det allerførste julemærke, som blev udsendt i 1904 var sat til 2 øre. I første omgang gik indtægterne ved salget til hjælp til tuberkuløse børn.

Link til årets julemærket, som blev offentliggjort forleden:

https://www.julemaerket.dk/1518/julemaerket-2021

Link, hvor der kan læses om historien bag julemærket:

www.julemaerket.dk

Tekst: Per Rye

 

En kommentar til “Julemærkefonden søger om kommunalt tilskud” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Julemærkefonden søger om kommunalt tilskud”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julemærkefonden søger om kommunalt tilskud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger