Fredslyset kommer til Sct. Georgs Gilderne

Fredslyset kommer til Sct. Georgs Gilderne

23. november 2021 - kl. 12:02 - af

Fredslyset kommer til Sct. Georgs Gilderne i Sæby og Frederikshavn onsdag den 24. november og bliver i forbindelse med en kort gudstjeneste modtaget i Frederikshavns Kirke.

Derefter er der æbleskiver, sodavand og te/kaffe i Kirkens Sognehus.

Hvis der medbringes et glas med et fyrfadslys eller en flagermuslygte, er det muligt at få et Fredslys med hjem.

Gilderne i Frederikshavn og Sæby ønsker at udbrede Fredslyset og dets budskab, som i år er:

”FRED – et håb for fremtiden”

Fredslyset i Danmark
En flamme bliver til et hav af lys. Fredslyset er blevet tændt i Fødselsgrotten i Betlehem ved den flamme, som altid brænder der.
Fredslys traditionen opstod i Østrig i 1986. Hvert år får den østrigske radio ORF (Osterreihischen Rundfunk) fløjet et Fredslys ind fra Fødselsgrotten i Betlehem til Wien.
Efter en økumenisk gudstjeneste i Wien tager spejdere og gildemedlemmer årets Fredslys med hjem for at sende det rundt i deres eget land. Fra begyndelsen gik de østrigske spejdere ind i arbejdet, og det er nu primært spejderne, der henter og bringer Fredslyset ud i Østrig og Europa. Til stafetten i Europa bruges både tognettet og privatbiler. I flere lande er det nu blevet til et samarbejde mellem spejderne og Sct. Georgs Gilderne.

Udbredelsen af Fredslyset går af en rute fra Wien over Frankrig, England, Skotland og til Irland. En anden rute fra Wien går gennem Tyskland nordpå til Skandinavien og Østeuropa. Siden 1996 er det lykkedes at få Fredslyset bragt ud i Danmark og videre til Sverige, Norge og Finland.
Stafetten i Danmark udgår i ugen før 1. søndag i advent fra Roskilde og Århus, hvor der begge steder afholdes arrangementer, inden stafetten sættes i gang. Spejdere og gildemedlemmer inviterer mange steder i Danmark til forskellige aktiviteter i forbindelse med modtagelse og videregivelse af Fredslyset. F.eks. bringes det videre i olielamper, flagermuslygter, fakler eller lignende og foræres til hospitaler, plejehjem, borgmestre, børneinstitutioner, kirker, arresthuse, krisecentre m.fl., der så tænder adventskranse, julelys, alterlys og lignende med flammen fra Betlehem.

I Danmark har Sct. Georgs Gilderne valgt at modtage og videregive Fredslyset uden nogen form for politisk, religiøs eller anden bagtanke, men en gave hvor budskabet er:

• Fred på jorden
• Et lys for fællesskab
• Et lys for forståelse
• Et lys for fred og venskab
• Et lys for tolerance
• Et lys for nødlidende og ensomme
• Et lys for aktivt arbejde
• En gave som skal lyse op i adventstiden
• En gave til dig så du kan tænde et lys til glæde for andre

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fredslyset kommer til Sct. Georgs Gilderne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger