Sandfang og udlægning af gydegrus ved Vandværkskoven

Foto fra Vandværksskoven.

Sandfang og udlægning af gydegrus ved Vandværkskoven

29. november 2021 - kl. 10:34 - af

Frederikshavn Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse til at etablere et sandfang opstrøms ved Vandværkssøen i den vestlige del af Flade – efterfulgt af en gydebanke. Formålet er at hindre sandvandring ned til Vandværkssøen.

Det er kommunens vurdering, at etableringen af sandfanget ændrer tilstanden i vandløbet og/eller brinken tilhørende vandløbet, og kræver derfor en dispensation fra naturbeskyttelsesloven.

Kommunen har efterfølgende meddelt tilladelse efter vandløbslovens samt dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere sandfang, deponere opgravet materiale og udlægge gydegrus i vandløbet ved Donbæk. Etablering af sandfanget er aftalt med ejeren af arealet.

Det tilstræbes, at målene for sandfanget bliver ca. 5 meter bredt, 8-10 meter langt og uddybes 1,0 m i forhold til aktuel bund. Da der ikke er mål for, hvor omfattende sandvandringen i vandløbssystemet er, skal sandfanget tømmes et antal gange i løbet af året, indtil behovet for tømning står klart.

Tilladelsen gives på en række vilkår. Sandfanget anlægges af Frederikshavn kommune. Udgifter til sandfangets etablering og drift afholdes af Frederikshavn Kommune. Sandfanget anlægges med dimensionerne 5 meter bredt og 10 meter langt. Vandløbet uddybes i sandfanget med 1 meter. Sandfanget anlægges, så der kun graves i vandløbets nordlige bred. Sandfanget sikres i ind- og udløb med kampesten. · I forbindelse med anlægsarbejdet skal det tilstræbes, at så lidt materiale som muligt sættes i drift til skade for vandløbet. Sandfanget tømmes, når det maksimalt er fyldt 75 %.

Sandfanget forventes at skulle være i drift i maksimalt 5 år. Når sandfanget ikke mere skal anvendes, retableres Donbæk af Frederikshavn Kommune.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sandfang og udlægning af gydegrus ved Vandværkskoven' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger