SEKOIA-system i plejesektoren ønskes udfaset

Foto: Mark Knudsen.

SEKOIA-system i plejesektoren ønskes udfaset

30. november 2021 - kl. 5:56 - af

Kommunens Center for Handicap og Psykiatri og Center for Sundhed og Pleje ønsker at udfase systemet SEKOIA med planlÌgnings- og kommunikationsskÌrme.

Det skal ske løbende i forbindelse med implementering af et nyt omsorgssystem CURA i forüret 2022.

Sekoia blev indført som pilotprojekter på Sæby Ældrecenter i 2016, ved Koktvedparken i Frederikshavn i 2018, og senest er Sekoia blevet indført på Ankermedet i Skagen og Kastanjegården i Frederikshavn i 2018/19.

Der har vÌret gode erfaringer med Sekoia, men der har ogsü vÌret udfordringer med, at der har vÌret uklarhed om, hvilke oplysninger der hører til Sekoia og hvilke til omsorgssystemet CSC Vitae.

Det faglige argument for at udfase Sekoia er, at CURA indeholder den tablet-løsning, som Sekoia tidligere har kunnet tilbyde. Nu bliver den løsning en del af omsorgssystemet. Det vil derfor ikke vÌre hensigtsmÌssigt at fastholde Sekoia, eftersom der vil blive tale om en dobbeltregistrering. Derudover vil Sekoia-løsninger fordre, at der inden for kort tid skal reinvesteres i nye skÌrme.

Der vil vÌre behov for at overføre driftsudgiften fra Sekoia til CURA-løsningen, sü der kan skabes finansiering til det øgede antal tablets, som CURA krÌver for, at der kan opnüs fuld effekt af løsningen. Den ürlige driftsudgift for brug af Sekoia er i alt 607.000 kr.

Det anbefales, at denne udgift medgür til betaling af driftsudgiften til de øgede antal medarbejdertablets, som der vil vÌre brug for med CURA-løsningen.

Det var oprindeligt en politisk beslutning at indføre Sekoia. Derfor er det ogsü en politisk beslutning, at Sekoia udfases, eftersom funktionalitet nu understøttes af CURA.

Socialudvalget skal drøfte udfasning og indførelsen af et nyt system pü udvalgets nÌste møde den 2. december. Social- og sundhedsdirektøren indstiller, at Socialudvalget godkender udfasning af Sekoia-løsningen, og at driftsudgiften hertil overføres til CURA-løsningen.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SEKOIA-system i plejesektoren ønskes udfaset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger