Ladestander installeret uden opgravning

Ladestander installeret uden opgravning

3. december 2021 - kl. 6:07 - af

Fra elbilens faste plads i carporten til husets elskab er der 25 m rundt om et hjørne, men takket være underboring undgik nybagt elbilejer at grave hele indkørslen op og sparede samtidig mange penge.

Niels Søgaard Hansen, Hjørring, var vant til at køre stor Volvo med dieselmotor. Han kørte mange km, blandt andet til sin virksomhed i Frederikshavn. Men da han trak sig ud af den daglige drift af virksomheden, faldt kørselsbehovet, og han valgte at skifte til en elbil.

Med i bilens pris var et abonnement på opladning inklusive installation af en ladestander ved hjemmet. En gratis ladestander lød jo godt, men når elskabet ikke er monteret på en ydermur, og der er 25 m ned til carporten, så er det slet ikke gratis. Niels Søgaard Hansen fik et tilbud fra udbyderen, som kunne lave en underboring og lægge kablet for godt 20.000 kr. Den tyggede han lidt på.

– Så blev jeg gjort opmærksom på, at Villy Andersen ApS er eksperter i underboringer og sikkert ville kunne løse opgaven uden at grave. Det vidste jeg egentlig godt, for i min virksomhed, Fremco, bygger vi fiber-indblæsningsmaskiner og har leveret flere til Villy Andersen, jeg havde bare ikke forbundet underboringer med etablering af elkabler til ladestandere, siger Niels Søgaard Hansen og fortsætter:

– Villy Andersen ApS gik i gang med opgaven. De gravede nogle få fliser op i indkørslen, bl.a. for at tage svinget rundt om hushjørnet og lagde dem pænt ned igen. Der var ingen spor efter arbejdet. Og så kostede operationen kun omkring en tredjedel.

Niels Søgaard Hansen mener, at underboring vil være løsningen for mange husejere, der i disse år skifter til elbil, men også fx installationer til robotplæneklippere. Det er jo ærgerligt at skulle grave en have op, som man har puslet om i mange år.

Hos Villy Andersen ApS fortæller adm. direktør Allan Pedersen, at virksomheden udfører en del af disse opgaver. Det er de færreste, der er så heldige, at elskabet er placeret lige der, hvor bilen holder om natten. Underboring er både hurtigere og mere skånsom end opgravning og i de fleste tilfælde billigere.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ladestander installeret uden opgravning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger