EUC Nord starter ny EUX-uddannelse i Frederikshavn

EUC Nord starter ny EUX-uddannelse i Frederikshavn

10. december 2021 - kl. 6:07 - af

Efter sommerferien næste år starter EUC Nord en ny EUX-uddannelse i Frederikshavn, som allerede er populært på erhvervsskolens afdeling i Hjørring.

EUX-uddannelsen er håndværkeruddannelse og studentereksamen på én gang. Uddannelsen starter den 8. august 2022 på Grundforløb 1 på fagretningerne ”Energi & Byggeri” og ”Teknik, Metal & Motor”. Unge kan allerede nu tilmelde sig via optagelse.dk. I Hjørring har man i løbet af 5 år fået et årligt optag på ca. 100 elever. Mindre kan gøre det i Frederikshavn, men hos EUC Nord spår man, at uddannelsen også vil blive populær i Frederikshavn.

Uddannelsesleder Vibeke Trillingsgaard udtaler:  ”Det er en uddannelse, som appellerer til mange unge. Man står med meget stærke kort, når man er færdig, da man både har svendebrev og studenterhue. Man kan læse videre, eller man kan tage arbejde som uddannet håndværker. De unge kan også lide, at det er en uddannelse, hvor tiden er delt mellem klasseværelse og værksted, og hvor al teoretisk og praktisk undervisning tager udgangspunkt i håndværkerfaget.”

Vibeke Trillingsgaard fortæller yderligere, at man lige nu er i færd med at udvikle konceptet til Frederikshavn, som skal have sit eget miljø nær EUC Nords andre ungdomsuddannelser.

”Grundforløb 1 EUX i Frederikshavn vil være meget bredt og vil rumme noget fra bygningsfagene samt de ”sorte fag” som fx personvognsmekaniker, smed, skibsmontør osv. Bygningsfagene plejer at lave en by (Skills City) på Grundforløb 1, og vi laver nok noget lignende med et islæt fra auto og et maritimt islæt. Det skal nok blive spændende og sjovt for de unge,” lover uddannelseslederen.

Større interesse hos erhvervslivet

EUC Nord starter også op med EUX i Frederikshavn, da man mærker en større interesse hos områdets erhvervsliv. EUX-uddannelse er skolemæssigt meget tungere end en normal EUD, og de skal derfor bruge længere tid i skole end normalt.

Uddannelseschef Steffen Damgaard fornemmer nye vinde i Frederikshavn: ”Jeg tror især den maritime branche er klar til at tage flere EUX-ere i fremtiden. Det vil være oplagt, og der vil være masser af dygtige folk, som branchen kan udvikle sig på. EUX-eleverne har meget at byde på, og de kan helt sikkert indtage en vigtig rolle i branchens fremtid.”

Med en EUX-uddannelse får eleven en faglært håndværksuddannelse og en gymnasialuddannelse. En EUX-uddannelse tager mellem 4 og 5 år, fra man starter på gf-1, og indtil man er færdiguddannet. EUC Nord startede med uddannelsen i 2015 med et hold på 15 EUX-ere. I august 2021 startede 104 EUX-ere. EUX findes også i en merkantil udgave, som man bl.a. kan tage på Frederikshavn Handelsskole og hos EUC Nord i Hjørring.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'EUC Nord starter ny EUX-uddannelse i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger