Unge vil have bedre  løn- og arbejdsvilkår

Unge vil have bedre løn- og arbejdsvilkår

11. december 2021 - kl. 6:00 - af

Arbejdsgiverne skal tilbyde bedre løn- og arbejdsvilkår, hvis de vil have arbejdskraft, mener de unge mellem 18 og 29 år ifølge ny undersøgelse. Kun seks procent af befolkningen mener, at arbejdsgiverne skal søge arbejdskraft i lande uden for EU.

Knap seks ud af ti unge mellem 18 og 29 år mener, at arbejdsgiverne skal tilbyde bedre løn- og arbejdsvilkår, hvis de skal have held med at rekruttere nye medarbejdere. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for 3F.

Undersøgelsen, der bygger på svar fra 1.000 repræsentativt udvalgte danskere, viser, at de unge er markant mere fokuserede på bedre løn- og arbejdsforhold end den øvrige befolkning. 58 procent af de unge mener, at arbejdsgiverne bør tilbyde bedre løn- og arbejdsvilkår, mens det kun gælder for 46 procent af befolkningen som helhed. Kun hver tredje af de ældre danskere over 61 år mener, at arbejdsgiverne bør tilbyde bedre løn- og arbejdsvilkår.

Alle danskere, både unge og ældre, er derimod ifølge den nye undersøgelse enige om, at virksomhederne ikke skal hente mere udenlandsk arbejdskraft i lande uden for EU. Kun seks procent af danskerne angiver dette som en mulighed, når de bliver spurgt om, hvad arbejdsgiverne skal gøre for at rekruttere ny arbejdskraft.

”De unge vil have ordentlige løn- og arbejdsforhold på arbejdspladserne. Det bliver arbejdsgiverne nødt til at acceptere, når de skal finde nye medarbejdere i øjeblikket. Mange virksomheder har heldigvis sat fokus på løn- og arbejdsforhold i deres rekrutteringsindsatser, og det bliver helt nødvendigt på fremtidens arbejdsmarked,” siger formanden for 3F Frederikshavn, Finn Jenne.

”Mange unge vil hellere være covid-19-podere end løst tilknyttet restaurationspersonale, fordi både løn- og arbejdsforhold er langt bedre som poder end som ufaglært opvasker. Især hotel- og restaurationsbranchen må tilbyde bedre vilkår, hvis de vil have fat i de unge,” siger Finn Jenne.

Politikerne diskuterer lige nu virksomhedernes adgang til mere udenlandsk arbejdskraft i forbindelse med forhandlingerne om ”Danmark kan mere 1”. 3F’s forbundssekretær Søren Heisel advarer mod at åbne sluserne for flere udlændinge.

”Danskerne vil ikke have mere billig udenlandsk arbejdskraft fra den anden side af jordkloden. De vil have arbejdsgiverne til at ansætte ledige, vi har stadig næsten 100.000 ledige, og de vil have arbejdsgiverne til at oprette flere lærepladser og tilbyde bedre løn- og arbejdsvilkår. Jeg er enig med danskerne – virksomhederne skal tage mere ansvar,” siger 3F’s forbundssekretær Søren Heisel.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge vil have bedre løn- og arbejdsvilkår' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger