Et godt sidste kvartal kan redde  turismeåret 2021

Tonny Skovsted Thorup.

Et godt sidste kvartal kan redde turismeåret 2021

14. december 2021 - kl. 9:25 - af

Overnatningstallene for oktober måned er netop tikket ind, og de vidner om en vild vækst i antallet af turister, der har gæstet Nordjylland i efteråret. Samlet er der en fremgang på 26,5 % i forhold til oktober måned i normalåret 2019. Selv over en mangeårig periode er det rekord.

Med et sl√łvt for√•r og en lunken sommer har det meste af 2021 turismem√¶ssigt ligget under niveau med tiden f√łr corona. Men med de nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik lysner det.

Oktober har med knap 220.000 overnatninger i alt nemlig v√¶ret en rigtig god m√•ned for b√•de hoteller og feriehusudlejere i Destination NORD (Frederikshavn, L√¶s√ł, Br√łnderslev og Aalborg kommuner). I forhold til 2019 har der v√¶ret 17,2 % flere overnatninger p√• hoteller, og i udlejede sommerhuse har der v√¶ret 36,2 % flere overnatninger end i 2019.

– Dermed ser det faktisk ud til, at vi her i sidste kvartal reelt kan n√• at indhente, hvad der ellers har v√¶ret en lunken sommer stort set uden norske og svenske g√¶ster, siger direkt√łr i Destination NORD, Tonny Skovsted Thorup.

РUdover en flot september og en oktober, hvor hotellerne endelig begynder at komme på niveau igen, har vi også stærke indikationer fra overnatningsstederne om, at november har været endnu en god måned. Og vi ser rekordmange feriehusbookinger for årets sidste uger.

For at indhente normalåret 2019 mangler der ca. 300.000 overnatninger i Destination NORD i årets sidste to måneder (overnatningstal for november er endnu ikke opgjort), og det er realistisk, at det kan indhentes.

Flest danske og tyske hoveder på puderne
Det er fortsat især de danske gæster, som fylder i statistikken med 32 % flere danske overnatninger i oktober ’21 end i oktober ’19. Derudover har 2021 generelt været et godt år ift. tyske turister, og det gælder også oktober måned med hele 52 % flere tyske overnatninger end i oktober ’19.

Antallet af norske og svenske overnatninger ligger i oktober stort set p√• niveau med 2019. Det skal dog ses i lyset af en sommer, hvor de stort set udeblev. S√• alt i alt er det s√¶rdeles godt nyt, at vores skandinaviske br√łdre har fundet vej tilbage til Nordjylland igen i efter√•ret.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et godt sidste kvartal kan redde turismeåret 2021' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger