Ældrerådet har valgt formand og næstformand

Ældrerådet har valgt formand og næstformand

20. december 2021 - kl. 6:37 - af

De 9 valgte medlemmer af det nye ældreråd i Frederikshavn Kommune har været samlet og valgt formand og næstformand.

Den nuværende formand Hanne Andersen, Skagen, blev genvalgt til dette hverv. Til posten som næstformand blev Karl Aage Brasted, Sæby, og Lilly Pedersen, Frederikshavn, bragt i forslag. Efter afstemning opnåede Karl Aage Brasted 7 stemmer og Lilly Pedersen 2. Brasted er således ny næstformand i Ældrerådet.

De øvrige 7 medlemmer er: Lilly Pedersen, Frederikshavn, Alice Eriksen, Frederikshavn, Dorte Kruse Vestergaard, Frederikshavn, Kaj Mathiassen, Østervrå, Chris Sørensen, Frederikshavn Dorte Tofting, Frederikshavn samt Kim Larsen, Frederikshavn.

Suppleanter udpeget i forhold til opnået stemmetal er: Conny Fredborg, Frederikshavn, Anne-Marie Schøn, Sæby og Birgitta Fiedler, Jerup.

Ældrerådet behøver ikke kun at beskæftige sig med spørgsmål, der angår borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Rådet kan beskæftige sig med alle spørgsmål, der har betydning for borgere på 60 år og derover. Undtaget er konkrete personsager eller konkrete personalespørgsmål.

Rådet er tillige et høringsorgan. Ældrerådet har ret til at blive hørt i alle sager, der vedrører ældres forhold. Ældrerådet laver anbefalinger til de politiske udvalg. Ældrerådet er uafhængigt af religiøse, partipolitiske og organisatoriske interesser. Man afholder lukkede møder, men der kan inviteres andre personer, hvis det er af betydning for sagen. At være medlem af Ældrerådet er et frivilligt og ulønnet hverv. Der ydes mødediæt og kørsel. Ved lukkede punkter er der tavshedspligt. Rådets medlemmer kan udtale sig om arbejdet i Ældrerådet med loyalitet over for de beslutninger, som er truffet i rådet.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældrerådet har valgt formand og næstformand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger