47.000 nordjyder kan komme til psykolog med få dages varsel

Mange danskere kan undgå lange ventetider til psykologhjælp, hvis de benytter tilbud som PensionDanmarks online psykolog. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark .

47.000 nordjyder kan komme til psykolog med få dages varsel

30. december 2021 - kl. 8:05 - af

Det kan være svært at finde lys i vintermørket, hvis man kæmper med stress, angst, depression eller udfordrede relationer til nærmeste familie eller venner. Og vejen til hjælp kan synes meget lang. En undersøgelse fra Dansk Psykolog Forening viser, at den gennemsnitlige ventetid på psykologhjælp i Region Nordjylland er over fem måneder.

Men med det nye tiltag online psykolog får 47.709 borgere fra Region Nordjylland nu mulighed for at få psykologhjælp med kort varsel og uden egenbetaling. Tilbuddet gælder for alle PensionDanmark-medlemmer med sundhedsordning, som kan få videokonsultationer uden egenbetaling og uden først at skulle forbi egen læge for at skaffe en henvisning.

”Vi ser et tydeligt behov for, at vores medlemmer får hurtigere og nemmere hjælp, når de oplever psykiske problemer. Og med en direkte adgang via app eller hjemmeside kan man få hjælp, inden en krise vokser sig større og får mere længerevarende konsekvenser,” forklarer Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder, kundeservice og it hos PensionDanmark.

Hovedparten af PensionDanmarks medlemmer er faglærte og ufaglærte beskæftiget inden for områder som byggeri, transport, gartneri, rengøring og på hoteller og i restauranter. Siden oktober har de gennem deres sundhedsordning haft nem og gratis adgang til videokonsultationer med en psykolog.

De foreløbige erfaringer viser, at alle, der ønsker en konsultation så hurtigt som muligt har kunnet få en samtale samme dag, mens der gennem hele perioden var ledige tider til en planlagt konsultation inden for fire dage. Tilbuddet er desuden fleksibelt, da man har mulighed for at gennemføre konsultationer fra hjemmet på hverdagsaftener eller i dagtimerne i weekender og på helligdage.

”Vi oplever, at mange flere søger psykologhjælp, når de ikke behøver at møde fysisk op, men blot kan kalde psykologen op på skærmen, når det passer ind i en travl hverdag,” siger Annette Gaard, der er chefpsykolog hos Aleris-Hamlet, som udfører psykologkonsultationerne for PensionDanmark.

Modtagelsen bestyrker troen på, at online psykolog kan gøre en forskel.

”Vi vil opfordre alle, der går og har det svært – eller har familiemedlemmer eller venner med problemer – til at undersøge, om de kan få hurtigere hjælp via en sundhedsordning, som mange har i deres pensionsordning eller gennem arbejdspladsen,” siger Flemming Tovdal Schmidt.

Fakta om online psykolog

 • Online psykolog kan benyttes via PensionDanmarks hjemmeside eller app.
  • Servicen er uden brugerbetaling og tilgængelig for alle PensionDanmark-medlemmer med sundhedsordning.
  • Man kan vælge at få en tid kort efter at være logget ind, eller man kan vælge at booke en konsultation på et senere tidspunkt.
  • Der er mulighed for konsultationer på hverdage mellem 8 og 21 og i weekender og på helligdage mellem 9 og 17.
  • De hyppigste årsager til henvendelse er stress, relationelle problemer og depression, som tilsammen udgør mere end halvdelen af alle henvendelser.
  • Over 60 procent af video-konsultationerne hos Aleris-Hamlet er blevet booket af mænd. Det er en betragteligt større andel end ved fysiske samtaler, som fortrinsvis bookes af kvinder.

Fakta: Ventetider på psykolog i Region Nordjylland

Tidligere på året viste en undersøgelse fra Dansk Psykolog Forening en gennemsnitlig ventetid på 21,7 uger i Region Nordjylland for personer over 22 år, som er henvist med let til moderat angst eller depression.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '47.000 nordjyder kan komme til psykolog med få dages varsel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger