HTX Frederikshavn går virtuelt

HTX Frederikshavn går virtuelt

13. januar 2022 - kl. 13:50 - af

2 studieretninger udbydes med virtuelle undervisningsdage. 

Undersøgelser fra Dansk Evalueringsinstitut EVA og erfaringer fra de seneste to år viser, at nogle elever trives med virtuelle skoledage, og derfor tilbyder htx Frederikshavn 2 nye studieretninger, hvor 1 dag om ugen gøres virtuel. Vicerektor Lene Faurholt fra htx Frederikshavn fortæller:

– Langt de fleste af vores elever foretrækker undervisning på skolen fremfor virtuel undervisning, hvor man sidder hjemme. Men vi kan se, at der er en relativt stor gruppe elever, som faktisk trives med det virtuelle og får mere ud af undervisningen på den måde. De får simpelthen bedre karakterer. Vi mener derfor, at det giver mening at tilbyde studieretninger, hvor 1 dag om ugen er virtuel. Vi tilbyder det på studeretningen Science & Engineering samt Verdensklassen, som er en ny studieretning med fokus på FN’s Verdensmål.

Nye undervisningsmuligheder 

Lærernes erfaringer fra den virtuelle undervisning bakkes op af undersøgelser fra EVA, som løbende har udgivet publikationer om emnet. Deres konklusion er i store træk, at virtuel undervisning har skabt nogle helt nye undervisningsmuligheder, hvor især nogle elevers præstationer ændres. Af mange forskellige grunde trives nogle elever bare bedre med undervisning i et virtuelt miljø end andre. De føler sig fx. mere trygge, kan koncentrere sig bedre og har nemmere ved at begå så i fx. gruppearbejde på denne måde.

Lene Faurholt fortæller også, at hos htx Frederikshavn har man – som alle andre – arbejdet med virtuel undervisning gennem hele covid-19-krisen, og man er efterhånden helt tryg ved det. Fra at være en nødløsning er virtuel undervisning nu et reelt alternativ, som benyttes i stor udstrækning i den almindelige undervisning. Og nu kommer det altså på skoleskemaet hos htx Frederikshavn, covid-19-krise eller ej.

Htx Frederikshavn holder infoaften d. 24. januar på Hånbækvej 50 i Frederikshavn fra. kl. 17 til 19.30.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HTX Frederikshavn går virtuelt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger