Læsø Kommune indgår kontrakt om design og udvikling af ny Læsø færge

Arkivfoto.

Læsø Kommune indgår kontrakt om design og udvikling af ny Læsø færge

25. januar 2022 - kl. 12:29 - af

Dansk-Norsk Færge konsortium (DANOF), som består af skibsingeniørvirksomhederne Hauschildt Marine A/S, Danmark og Multi Maritime AS, Norge er blevet tildelt en stor kontrakt med at udvikle og designe en ny innovativ færge for Læsø Kommune.

Læsø kan nu se frem til en modernisering af færgeforbindelsen imellem Læsø og Frederikshavn med Læsø Kommunes beslutning anskaffelsen af en ny moderne ”grøn” færge.

Læsø færgen transporterer øboere, pendlere, gæster, fragt – og ikke mindst turister imellem Frederikshavn og den danske ø-perle Læsø i Kattegat.

Den eksisterende Læsø færge, M/F Margrete Læsø som er bygget på Nordsøværftet, Ringkøbing i 1996, har sammen med ekstrafærgen M/F Ane Læsø tjent Læsø godt de seneste mange år. Med M/F Margrete Læsøs alder på 25 år, sammenholdt med trafikudvikling og Læsøs udvikling, har det resulteret i Læsø Kommunes beslutningen om anskaffelse af erstatningskapacitet inden for en overskuelig fremtid.

Turen til Læsø tager idag halvanden time, og forbindelsen er livsnerven for Læsø. Den nye færge forventes efter planen være i drift i 2024.

Læsø Kommune ser frem til samarbejdet med DANOF

Vi i Læsø Kommune er begejstret for at vi nu har indgået kontrakt med DANOF. Med DANOF’s store kompetencer indenfor skibs- og færgedesign er vi i trygge hænder og godt rustet til at kunne anskaffe en ny færgekapacitet til glæde for Læsøs befolkning og gæster, siger Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen. Han tilføjer, at man uden tvivl vil skulle se frem til et noget anderledes projekt end hvad man tidligere har diskuteret i forbindelse med ny færge til Læsø, da tiden, økonomien, priserne og den grønne omstilling, vil få en helt anden indflydelse på projektet

En moderne velfungerende færgeforbindelse til Læsø er en forudsætning for vores erhverv og vores ø-samfunds udvikling. Derfor er det yderst vigtigt at udviklingen- og designet af den nye Læsø færge imødeser de nuværende forhold, men også fremtidssikre færgen til at imødekomme udviklingen på Læsø. Endvidere skal færgedesignet imødegå den ”grønne” samfundsudvikling hvor vi ønsker at være på forkant med den nyeste teknologi og yderligere forberede færgen til de kommende grønne teknologier som er i rivende udvikling disse år, fortsætter han.

Gennembrud for dansk-norsk alliance

Med etableringen af DANOF, bestående af Hauschildt Marine A/S og Multi Maritime AS, har vi skabt en stærk dansk-norsk alliance med høj skibsteknisk kompetence for såvel lokale som internationale skibs- og færge projekter udtaler Administrerende Direktør for Hauschildt Marine, Preben Thuren Larsen.

Multi Maritime, som har kontorer i Førde, Norge, har sin spidskompetence indenfor design af færger.

Hauschildt Marine, som er baseret i København og Skagen, har bl.a. stor kompetence indenfor nybygning og konverteringer af komplicerede specialfartøjer og store skibsbygningsudbud.

Ved at forene vores to skibsingeniørvirksomheder i DANOF-konsortium, med vores samlede i skibs- og færge design samt hertil vores store indsigt grønne teknologier indenfor skibsdrift, vil vi kunne udvikle en ny energioptimeret færge til glæde for beboerne på Læsø udtaler Administrerende Direktør for Multi Maritime, Mikael Johansen. Vores ambition med vores samarbejde og fælles lokalkendskab, er endvidere at tilbyde vores assistance til andre færgeprojekter i vores to lande samt nabolande, siger Mikael.

Særlig stor glæde hos Hauschildt Marine.

En særlig stor begejstring på denne kontrakt er der hos Hauschildt Marine, da deres Administrerende Direktør Preben Thuren Larsen, er født og opvokset på netop Læsø.

For mig personligt er det en ”drengedrøm, der ikke var opnåelig, der er kommet i opfyldelse”, siger Preben. Jeg er meget taknemlig for at skulle stå i spidsen for udvikling og design af den nye Læsø færge. Jeg går til opgaven med maksimal fokus da jeg på egen krop har oplevet hvor vigtig en velfungerende færge er for befolkningen på Læsø.

Min far var fiskeskipper på Læsø, og jeg var naturligt involveret i fiske- og relaterede erhverv i min opvækst. Her var det tydeligt hvor betydningsfuldt det er at sikre stabile forsyninger til og fra Øen. Da jeg var barn i 70-erne var turisme ikke så udbredt som i dag, men også her er en moderne fleksibel færgeforbindelse som imødegår spidsbelastninger, en forudsætning for fremtidens erhverv. 

Jeg har stadigvæk familie og venner på Læsø, og føler en særlig stor forpligtigelse i at sikre den bedst mulige færgeforbindelse til Læsø.

Jeg kender Læsø godt nok til at vide, at jeg vil blive stillet ”ansvarlig” for alt ned til selv den mindste detalje i forbindelse med den nye Læsø færge, så jeg kom da også til at ryste lidt på hånden da jeg skulle underskrive kontrakten – griner Preben – men nu glæder vi os til at komme i gang med udvikling og designet af den nye Læsø færge.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læsø Kommune indgår kontrakt om design og udvikling af ny Læsø færge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger