Økonomisk støtte til VM i håndbold for kvinder i 2023

Økonomisk støtte til VM i håndbold for kvinder i 2023

7. februar 2022 - kl. 8:25 - af

Kommunens økonomiudvalg skal på udvalgets møde den 9. februar drøfte eventuel økonomisk støtte, hvis Frederikshavn skal være med som værtsby for afviklingen af VM i håndbold for kvinder i 2023.

Danmark skal i november/december 2023 være medvært for VM i kvindehåndbold. I den indledende pulje skal fire nationer spille i fem døgn, og derefter otte nationer i 7 døgn, i alt 37 kampe.

Arena Nord har i den forbindelse fået en henvendelse fra Dansk Håndbold Forbund, som ønsker, at Frederikshavn Kommune bliver medvært for de indledende puljer, hvor 4 nationer skal kæmpe mod hinanden og efterfølgende presidents cup for alle, som slutter som nr. 4 i de otte puljer.

Det samlede budget for arrangementet lyder på 2,35 mio. kr. Arena Nord søger kommunen om 1 mio. kr. til afholdelsen. Den øvrige finansiering hentes fra Arena Nord og erhvervslivet i byen – herunder hotellerne, som vil få rigtig mange gæster i perioden.

Stærk branding

Arena Nord peger på, at det vil være en stærk branding af Frederikshavn som event-by; en række kampe vil blive vist direkte på tv, og manges øjne vil være rettet mod Frederikshavn. Arena understreger i sin ansøgning, at Frederikshavn i december måned 2023 vil syde af håndbold og internationale gæster og få besøg af mindst 17 nationer. ”Vi vil igen få skabt en kæmpe stolthed i kommunen og via aktiviteter og inddragelse sikre en stor forankring, involvering og sammenhængskraft i området,” påpeges det.

I 2015 var Frederikshavn / Arena Nord senest vært for VM i kvindehåndbold. Det skete med stor succes. Her stod hele kommunen sammen om at give spillerne og de tilrejsende fans den bedste oplevelse. I 2015 betalte byen samlet 1,2 millioner kr. for at få arrangementet til Frederikshavn.

Der har tidligere været afsat og givet 4 kr. pr. indbygger til markedsføring via BRN (Business Region Northdenmark, red.) til destinationsselskaberne, hvilket fra 2022 ikke længere er tilfældet. De 4 kr., svarende til knap 240.000 kr., foreslås fremover anvendt til større internationale events som eksempelvis VM i kvindehåndbold. Til yderligere finansiering kan peges på pulje til by og opland.

BRN er en handlingsorienteret samarbejdsplatform mellem de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland. Man arbejder for at styrke forudsætningerne for fortsat vækst, udvikling og jobskabelse i Danmarks nordligste region. Det gøres gennem målrettet samarbejde og en række fælles indsatser.

BRN er en stærk politisk og handlekraftig platform for dialog og samarbejde på tværs af de nordjyske kommuner og Region Nordjylland og med det nordjyske erhvervsliv, erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner som tætte samarbejds- og sparringspartnere.

Det 26. VM

Verdensmesterskabet i håndbold for kvinder 2023 bliver det 26. af slagsen. Det arrangeres af IHF og afvikles i et samarbejde mellem Danmark, Norge og Sverige.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) er håndboldens officielle specialforbund i Danmark og medlem af Danmarks Idræts-Forbund og Danmarks Olympiske Komité. Forbundet har ca. 1.000 foreninger med omkring 110.000 medlemmer, som er organiseret i 6 distriktsforbund. I europæisk sammenhæng gør det DHF til det 3. største forbund, kun overgået af Tyskland og Frankrig.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at der ydes et tilskud på 750.000 kr. til VM i kvindehåndbold 2023, og at beløbet finansieres af pulje for by og opland med 510.000 kr. og 240.000 kr. fra tidligere Destination Nords midler.

Link til omtale af VM i kvindehåndbold:

https://da.wikipedia.org/wiki/VM_i_h%C3%A5ndbold_2023_(kvinder)

Link til BRN: https://businessregionnorthdenmark.dk/om-brn/

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Økonomisk støtte til VM i håndbold for kvinder i 2023” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Økonomisk støtte til VM i håndbold for kvinder i 2023”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Økonomisk støtte til VM i håndbold for kvinder i 2023' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger