Flere testcentre lukkes ned i den kommende tid

Flere testcentre lukkes ned i den kommende tid

9. februar 2022 - kl. 6:29 - af

I går blev tæt ved 50.000 personer testet positiv for Corona rundt om i Danmark. Da positivprocenten lå i underkanten af 32, betyder det i praksis, at meget tæt ved hver tredje, der stod i testkø, har vist sig at være smittet.

På landets hospitaler er der det seneste døgn indlagt yderligere 21 personer, så det samlede indlæggelsestal i går på 1.315. Yderligere 8 kom på intensiv, så her ligger nu 39 med relation til Corona, og 3 flere er lagt i respirator, hvor der nu i alt er 15 indlagte.

4.752.074 personer har nu fået mindst 2 stik, svarende til 80,9 % af befolkningen. 3.596.369 har modtaget 3 stik.

Positivprocenten i Frederikshavn Kommune var det seneste døgn 31,88 % og følger dermed landstallet. Det betyder, at 2.936 personer her er konstateret smittet det seneste døgn ud af 9.209 testede. Smittede pr. 100.000 personer blev målt til 4.992 personer, hvor landstallet var 4.808 personer.

Ikke længere samfundskritisk sygdom

Men da Corona fra den 1. februar ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom, betyder det bl.a., at der skrues gevaldigt ned for testkapaciteten, og senest den 6. marts må kviktestcentrene påregnes lukket rundt omkring.

I Frederikshavn fortsætter Falcks kviktestcenter på Maigaardsvej (ved Hjørringvej) indtil videre med daglige åbningstider kl. 8-20 (også i weekenden). Testcentret på Skandiatorv ved havnen har åbent til og med på søndag i tidsrummet kl. 8-20, hvorefter det efter regionens og Falcks oversigt ser ud til at lukke.

I Sæby fortsætter kviktestcentret på Sophus Falcksvej indtil videre med åbningstider tirsdag, torsdag, fredag og mandag kl. 9-19. På Chr. X’s Vej i Skagen fortsættes indtil videre med daglig åbningstid kl. 9-19 alle dage. Testcentret i Østervrå har åbent kl. 9-19 torsdag og fredag i denne uge, hvorefter det forventes lukket ned.

For PCR-tests gælder følgende: Der skal reserveres tid forud, men hvis man fx via en kviktest er testet positivt, er der mulighed for at få taget PCR-test hurtigere. Man kan fx kontakte regionens hotline på telefon 97648463 eller den nationale smitteopsporing på 32320511, som også kan benyttes til registrering af Covid-smitten, hvis man ikke foretager selvregistrering.

PCR-test

I Frederikshavn ved politistationen i Skippergade er der åbent for PCR-test alle dage kl. 9-17. I Skagen på rådhuset mandag, onsdag, fredag og lørdag i tidsrummet kl. 9-17, og i Sæby Sundhedshus tirsdag, onsdag, lørdag samt søndag kl. 9-17. Dertil kommer selvfølgelig testcentre i andre kommuner, hvis dette er en nødvendighed.

Hvis man har symptomer på COVID-19, er nær kontakt (husstandskontakt) eller skal testes forud for et hospitalsbesøg, kan man få foretaget en PCR-test, hvor man bliver podet i halsen. Det er (normalt) ikke muligt at møde op uden af have bestilt en tid.

Link til regionens hjemmeside med oversigt over teststeder og -tider: www.rn.dk

Link til regionens information om PCR-test forud for indlæggelse eller undersøgelse på hospital:

https://rn.dk/sundhed/patient-i-region-nordjylland/coronavirus/coronatest/test-forud-for-indlaeggelse-eller-undersoegelse

Link til Sundhedsstyrelsens råd i forbindelse med Corona: https://www.sst.dk/da/corona

Via dette link kan man skrive sin adresse i det dertil angivne felt, hvorefter man lynhurtigt får de relevante tal for smitte m.v. i ens sogn:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/dagens-coronatal-overblik-over-smittede-indlagte-og-doede

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere testcentre lukkes ned i den kommende tid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger