Malthe og Carl er rykket fra Sjælland til Frederikshavn for ishockey

Til venstre Matlhe og til højre Carl.

Malthe og Carl er rykket fra Sjælland til Frederikshavn for ishockey

9. februar 2022 - kl. 10:25 - af

Adresserne i Rødovre og Gentofte er skiftet ud med Frederikshavn for Malthe Kring Andersen og Carl Rye Møller. De er flyttet til byen for at følge deres ishockeydrøm på Sportsakademiet.

I en alder af bare 19 og 17 år er ishockeytalenterne Malthe Kring Andersen og Carl Rye Møller flyttet fra deres forældre i Rødovre og Gentofte for at forfølge deres ishockeydrøm i Frederikshavn. Her giver Sportsakademiet dem mulighed for at kombinere en ungdomsuddannelse med sport på højt på plan. Drømmen er at blive professionel.

– Det er bare at arbejde mod målet, og det får vi masser af hjælp til her i Frederikshavn. Både i forhold til ishockey, men også vores skole, så vi har mulighed for at få en uddannelse samtidig, siger Malthe Kring Andersen, der ligesom Carl Rye Møller har spillet på diverse ungdomslandshold.

De flyttede til Frederikshavn i efteråret og bor begge på Frederikshavn Kollegium på Håndbækvej. Her kan unge, som er rejst langt for Sportsakademiet, bo. Der er fælles arealer, ligesom man har sit eget tekøkken og badeværelse.

– Det er jo lidt langt at flytte fra Storkøbenhavn og hertil, men jeg er blevet positivt overrasket. Vi er blevet taget rigtig godt i mod, og gennem Sportsakademiet lærer vi en masse andre sportselever at kende, som er lidt i samme situation og har de samme ambitioner. Og så er der et rigtig godt miljø ude i ishockeyklubben, siger Carl Rye Møller.

Drengene træner i Frederikshavn Ishockey Klub på deres Elite Academy, og Malthe Kring Andersen har haft debut for White Hawks. De læser begge på Frederikshavn Gymnasium, hvor de allerede er faldet godt til.
Giver plads til drømmen

Sportsakademiet er et samarbejde mellem Frederikshavn Gymnasium, Frederikshavn Handelsskole og EUC NORD. Man kan også være tilknyttet Sportsakademiet, hvis man går i 10. klasse – både den kommunale og på Privatskolen Frederikshavn.

– Fællesskabet og trygge rammer er helt essentielt for, at man rejser fra fx Sjælland til Frederikshavn for at dyrke sin sportsgren, mens man tager en ungdomsuddannelse. Vi er stolte over, at vi med Sportsakademiet er med til at trække dygtige unge mennesker til byen, og vi håber selvfølgelig, at de bliver boende, eller vi ser dem igen, når de skal gøre karriere i erhvervslivet, forklarer Brian Andersson, direktør Frederikshavn Handelsskole.

Unge på Sportsakademiet får tid til at deltage i konkurrencer og stævner, fælles morgentræning, coaching med specialviden og mulighed for at bo på Frederikshavn Kollegium. I 2021 er Frederikshavn Gymnasium og Frederikshavn Handelsskole blevet godkendt som Team Danmark uddannelsespartnere.

– Missionen med Sportsakademiet er at videreudvikle Danmarks sportsatleter kombineret med et uddannelsesmiljø, hvor unge kan kombinere sport, uddannelse og ungdomsliv, fortæller Brian Høj, sportslig koordinator for Sportsakademiet.

Drømmen for fremtiden efter Sportsakademiet står klart for både Malthe Kring Andersen og Carl Rye Møller.

– Drømmen er at blive professionel og leve af at spille ishockey. Det er jo det, jeg elsker, og som jeg føler, at jeg uddanner med til ved siden af skolen. Jeg vil gerne til Sverige eller USA, man kan jo altid håbe på verdens bedste liga, siger Malthe Kring Andersen, og Carl Rye Møller supplerer:
– Det er lidt det samme for mig. Jeg vil sige, at drømmen er at blive så god som overhovedet muligt.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Malthe og Carl er rykket fra Sjælland til Frederikshavn for ishockey' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger