Østervrå og Thorshøj søger tilskud fra Distriktsrådet

Østervrå og Thorshøj søger tilskud fra Distriktsrådet

11. februar 2022 - kl. 8:50 - af

Der er inden mødet 460.780 kr. tilbage i ubrugte midler. Hvis de to ansøgninger på i alt 153.444 kr. bevilges ved dette møde, vil der være 333.422 kr. tilbage i ubrugte midler.

Østervrå Idrætsforening søger om tilskud til nye legeredskaber til de mindste på den eksisterende legeplads i byen. Legepladsen er flittigt brugt, og foreningen ønsker at imødekomme ønsket om at udvide legepladsen med legeredskaber til de 0-6-årige. Projektet indeholder legetårn med rutsjebane, faldunderlag samt et bord/bænkesæt.

Det samlede budget er på 112.875 kr. med frivilligt arbejde for 5.000 kr., og egenfinansieringen udgør 3.000 kr. Der søges om et tilskud fra Distriktsrådet på 104.875 kr. Der er ikke søgt andre puljer. Kommunens Center for Teknik & Miljø indstiller forud for mødet, at det søgte beløb bevilges.

Motionsmødestedet i Thorshøj

Foreningen Thorshøj Gamle Skole søger om tilskud til udendørs træningsredskaber til etableringen af ”Motionsmødestedet”, som en del af projekt ”Thorshøj i Bevægelse”.

Foreningen ønsker at give alle børn som voksne, øvede som uøvede mulighed for udendørs træning på alle tider af døgnet og året rundt. Området skal være let tilgængeligt, derfor er hensigten at lægge fliser, så kørestolsbrugere kan komme direkte fra bilen og over til træningsområdet. Foreningen vil etablere træningsområdet i træværk, så det falder godt ind i omgivelserne, og redskaberne giver mulighed for at bruge egen kropsvægt i træningen.

Motionsmødestedet bliver placeret tæt på det allerede eksisterende idrætsanlæg, så folk bliver mindet om at dyrke motion, hver gang de passerer.

I april 2021 fik foreningen foræret den gamle skole af Frederikshavn Kommune, og skolen fungerer nu som kulturhus. Foreningens ønske er bl.a. at skabe et fællesskab, udbygge relationer og aktiviteter i og omkring skolen, og samtidig undgå at den forfalder og skæmmer byen.

Motionsmødestedet er en del af en større forskønnelse af byen, og det er foreningens håb, at den med dette projekt lidt efter lidt kan øge bosætningen i byen og få det til at summe af liv både indendørs og udendørs.

Det samlede budget er på 69.954 kr. med frivilligt arbejde for 15.000 kr. samt egenfinansiering på 1.385 kr. Den øvrige finansiering dækkes af et tilskud fra Borgerforeningen på 5.000 kr. Der søges om et tilskud fra Distriktsrådet på 48.569 kr. Forud for mødet indstiller Center for Teknik & Miljø, at pengene til projektet bevilges.

Distriktsrådets medlemmer

Distriktsrådet består foruden af formand, byrådsmedlem Anders Christiansen, Gærum (A) af byrådsmedlemmerne Brian Kjær, Frederikshavn (A) og Lone Haugaard, Østervrå (V) samt repræsentanter fra de enkelte distrikter Oluf Bagge Hjortlund (Aalbæk), Stig Henriksen (Dybvad), Thorkild Birket (Elling), René Hylager Carlsen, (Gærum) Line D. Jensen (Haldbjerg/Vangen), Niels Henrik Bünemann (Hulsig), Gitte Trærup Christiansen (Hørby), Dorte Carlsen (Jerup/Nielstrup), Søren Sørensen (Karup), Anne Louise Kristensen (Kilden), Jens Jurgen Bach (Kvissel), John Vognsen (Lyngså), Wiea Scholten (Præstbro), Lene Nielsen(Ravnshøj) Lone Pedersen(Skærum/Trøderup) Niels Erik Søgaard(Skæve/Brønden) Peter Stokbro Larsen (Strandby), Kirsten Dahl (Sulbæk), Niels-Ove Vestergaard (Syvsten), Geir Kåsa (Thorshøj), Emil Wirring Christensen (Understed), Mogens Berg (Voerså), Thomas Ditlev Pedersen (Ørtoft), Kennet M. Mortensen (Øster Holmen), Kaj Janus Mathiassen (Østervrå og Jette Guldsmed (Åsted).

Rådet skal på mødet den 15. februar bl.a. vælge næstformand – efter al sandsynlighed en af repræsentanterne fra distrikterne.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østervrå og Thorshøj søger tilskud fra Distriktsrådet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger