
Hver anden dansker sover med brandfaren
14. februar 2022 - kl. 8:37 - af Michael Egelund (WebRedaktĂžr)
Mange danskere oplader fortsat telefonen om natten, og hver fjerde bruger potentielt farlige uoriginale opladere, og det koster bÄde pÄ telefonens levetid og Þger risikoen for brand. Det viser en ny undersÞgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.
Det er intet nyt, at en af hjemmets stÞrste brandfÊlder findes i vores elektronik samt elektriske installationer, og hvert Är ser Gjensidige mange brande, der starter i elektronik, der kortslutter eller overopheder under opladning.
DesvĂŠrre vĂŠlger hver anden dansker fortsat at oplade telefonen om natten, og hver femte danske husstand har tilmed uoriginale opladere, som er med til at Ăžge risikoen for brand.
âDet er lidt utroligt, at andelen af danskere, der oplader telefonen, nĂ„r den ikke er under opsyn, stadig er sĂ„ stor. Vi fĂ„r mange sager ind i lĂžbet af Ă„ret, hvor branden er startet i forbindelse med opladning eller elektronik, der kortslutter, sĂ„ det er en rigtig dĂ„rlig idĂ© at tage chancen. Vi hĂžrer desvĂŠrre ofte fra kunder, at de tror, at risikoen er sĂ„ lille, at det ikke gĂžr nogen forskel, om de oplader om natten eller om de bruger uoriginale opladere, men vi kan uheldigvis bare konstatere, at det ikke er rigtigt,â siger Henrik Sagild, direktĂžr for Skade i Gjensidige.
Ikke kun brandfare ved forkert opladning
Ikke nok med, at brandrisikoen stiger, hvis man oplader telefonen kontinuerligt om natten eller med uoriginale opladere, det Þger ogsÄ risikoen for, at batteriet kan fÄ skader. Der er derfor mange gode grunde til, at man passer godt pÄ sin dyre elektronik.
âDer er mange myter om, hvordan man oplader telefonen pĂ„ den bedste mĂ„de, men det er efterhĂ„nden slĂ„et fast, at selvom de fleste telefoner er af hĂžj kvalitet, sĂ„ kan det skade batteriet, hvis man lader telefonen blive i opladeren i lange perioder eller med opladere, der ikke er designet til den specifikke telefonmodel,â siger Henrik Sagild.
Om undersĂžgelsen
UndersĂžgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i november/december 2021 blandt 1543 reprĂŠsentativt udvalgte danskere.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Hver anden dansker sover med brandfaren' til en bekendt