Frederikshavn Havn før, nu og i fremtiden

Frederikshavn Havn før, nu og i fremtiden

15. februar 2022 - kl. 14:02 - af

Havnen er afgørende for Frederikshavn og har altid vĂŚret det. En pulserende dynamo, der har sikret beskĂŚftigelse og velstand gennem generationer – ikke alene for byen, men for store dele af Nordjylland. Nu fĂĽr du chancen for at høre, hvordan det for alvor tog fart for over hundrede ĂĽr siden, og hvordan status er nu, og hvordan fremtiden tegner sig.

Bibliotek & Borgerservice har allieret sig med arkivar Erik S. Christensen og havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen, som kommer og fortÌlle om Frederikshavn Havn før, nu og i fremtiden.

Mere end 120 ĂĽr siden

’Da Frederikshavn var Danmarks vigtigste fiskeriby’ er overskriften på Erik S. Christensens foredrag, som tager sin begyndelse for mere end 120 år siden, hvor Frederikshavn var centrum i fiskeriets industrialisering.

En havneudvidelse i 1883-1893 fik for alvor sat gang i den maritime industri med skibsmotorfabrikker, værfter, kutterederier, vodbinder, flere smedjer, som specialiserede sig inden for fiskeri og fiskeeksportører, og det betød at Frederikshavn, helt op til 1930’erne, var landets største fiskerihavn.

Det er tirsdag den 1. marts, kl. 19.30, pü Frederikshavn Bibliotek, du kan høre Erik S. Christensen kaste lys over denne enorme udvikling og befolkningstilvÌkst, og hvad den maritime succes ogsü kommer til at betyde for det Frederikshavn, du kender i dag.

Frederikshavn Havn

Flere bassiner, flere kajer, større vanddybde, bredere indsejling og mere baglandsareal. Südan ser den nye virkelighed ud pü Frederikshavn Havn efter fÌrdiggørelsen af 1. og 2. etape af en stor udvidelse af havnen.

Fredag den 18. marts, kl. 18.00, pü Frederikshavn Bibliotek kan du høre havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen fortÌlle den nyere historie om Frederikshavn Havn.

Mikkel Seedorff vil gøre os klogere pü den udvikling havnen har güet igennem og i øjeblikket er i fuld gang med. Vi für ogsü et indblik i, hvilken betydningen havnen har for lokalsamfundet, herunder de mange arbejdspladser, udviklingsomrüder og internationale netvÌrkspotentialer. Foredraget er tilrettelagt i samarbejde med Frederikshavn Havn.

Billetter til begge foredrag finder du pĂĽ bibl.frederikshavn.dk under Arrangementer.

FyrtĂĽrne i Skagen

I maj måned fortsætter Biblioteket & Borgerservice i det maritime spor denne gang i Skagen, hvor Hans Nielsen kommer forbi Biografsalen på Kappelborg mandag den 2. maj, kl. 19.30, og fortæller om ’Fyrtårne i Skagen.

Kom til et spĂŚndende foredrag med Hans Nielsen, der om nogen har sat sig grundigt ind i historien om de mange fyrtĂĽrne i Skagen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Havn før, nu og i fremtiden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger