Marianne Trenskow holdt masken under Corona

Marianne Trenskow har skabt et nyt kunstværk: En dagbog, hvor dagene og begivenhederne er udført i strik, hver dag med sit udtryk.

Marianne Trenskow holdt masken under Corona

15. februar 2022 - kl. 14:09 - af

Fernisering: lørdag den 5. marts, kl. 11.00, Gallerigangen, Frederikshavn Bibliotek.

Kunstner Marianne Trenskow elsker at eksperimentere og lege, så da verden blev ramt af covid-19 besluttede hun at skabe et nyt kunstværk – en dagbog med dage og begivenheder udført i strik. I marts måned kan du se værket på Frederikshavn Bibliotek.

Da verden blev ramt af covid-19, besluttede kunstner Marianne Trenskow at skabe et nyt kunstværk: En dagbog, hvor dagene og begivenhederne er udført i strik, hver dag med sit udtryk. Værket blev en ’Corona-dagbog’. – Nu hvor alle restriktioner er hævet, drømmer vi om, at dén periode er historie, og på den måde bliver værket en historisk dokumentation af en helt særlig tid i Danmarkshistorien, forklarer Marianne Trenskow.

Dagbogen er min personlige erindring og fantasi med minder om et år, hvor mange nyheder måtte vige pladsen for ’Dagens Corona-historie’ med nye pressemøder, smittetal, restriktioner, mundbind, sprit, test, vaccinationer og liv, hvor alt det, vi kalder normalt, pludselig blev unormalt – ja ligefrem farligt. En tid, hvor selv børnehavebørn huskede at spritte hænder og fik et næsten familiært forhold til statsminister Mette Frederiksen og direktør for sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Oplevelsen er fælles for mennesker i hele Danmark, Skandinavien, Europa –  ja, overalt på jorden har alle en personlig beretning om et liv, der pludselig blev sat i stå, enkeltes måske for altid, mens andres senere tog en ny retning.

Om kunstneren

Marianne Trenskow har efter endt arbejdsliv kastet sig over uddannelsen på Århus Kunstakademi. Hun har i årene herefter, som 60 + fået værker antaget på flere censurerede udstillinger, blandt andet den censurerede Nordkraft-udstilling i Aalborg, Dronninglund Kunstcenter, Filosoffen Odense, ligesom hun har udstillet på Frederikshavn Kunstmuseum.

Hendes kunstneriske virke bygger på nysgerrighed, og hun arbejder med mange forskellige kunstarter og udtryk f.eks. akryl på lærred eller papir, bølgepap, gipspladestrik, collografi, grafisk tryk og pin-hole-kamera. Legen og eksperimentet er en betydelig del af Marianne Trenskows virke, og det bærer hendes værker også tydeligt præg af.

Udstillingen på Frederikshavn Bibliotek kan ses frem til tirsdag den 29.  marts.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Marianne Trenskow holdt masken under Corona' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger