Hvor er vi mest sårbare over for klimaændringer?

Hvor er vi mest sårbare over for klimaændringer?

21. februar 2022 - kl. 9:00 - af

I Frederikshavn Kommune er en ny klimatilpasningsplan på vej. Byrådet sætter nu en fordebat i gang, der giver borgere, virksomheder, foreninger og andre mulighed for at sende deres forslag til emner, temaer eller konkrete områder, der er sårbare over for klimaændringer.

Hvordan forbereder vi os bedst til fremtidens klima, og er der nogle særligt udsatte områder i kommunen, vi skal være opmærksomme på? Det vil Frederikshavn Kommune gerne have idéer, inputs og forslag til.

I januar rasede stormen Malik over Danmark og blev efterfølgende afløst af forhøjet vandstand og oversvømmelser. Mange steder kan klimaudfordringen både ses og mærkes – og for bedst at kunne håndtere klimaændringerne i dag og i fremtiden, tager Frederikshavn Kommune nu de første skridt til at opdatere sin Klimatilpasningsplan.

Mandag den 21. februar lyder startskuddet til en fordebat, hvor borgere, erhverv og andre kan komme med input, forslag til emner, temaer eller konkrete områder, der er sårbare over for klimaændringer:

– I arbejdet med den nye klimatilpasningsplan har vi brug for input fra borgere, virksomheder og andre, der bor, driver virksomhed eller færdes på steder, hvor der er risiko for oversvømmelser eller kysterosion. I er tæt på virkeligheden og kender de lokale forhold. I ved om nogen, hvor det kan gå galt under et skybrud eller en lang periode med meget nedbør, og derfor er jeres bidrag vigtige, lyder opfordringen fra Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Send dine input
Har du idéer eller forslag til emner, temaer eller konkrete områder, der er sårbare over for klimaændringer i Frederikshavn kommune? Så kan du sende dine input til Frederikshavn Kommune senest den 20. marts 2022.

De input, der kommer ind i fordebatfasen, indgår i arbejdet med et planforslag, som sendes i offentlig høring senere på året. I denne fase får du mulighed for at bidrage med forslag og idéer til konkrete handlinger og indsatser, der kan medvirke til at forhindre fremtidige oversvømmelser og kysterosion.

Forslag til Klimatilpasningsplanen sendes via Frederikshavn Kommunes hjemmeside https://www.frederikshavn.dk/politik/horinger-og-afgorelser/aktuelle-horinger-og-afgorelser/

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvor er vi mest sårbare over for klimaændringer?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger