De løb med Vækst & Vilje-priserne

De løb med Vækst & Vilje-priserne

31. marts 2022 - kl. 12:48 - af

Frederikshavn Erhvervsråd har torsdag morgen uddelt Erhvervsprisen 2021 og Iværksætterprisen 2021 ved et velbesøgt arrangement i Arena Nord. Iværksætterprisen gik til Mads Andersen, mens erhvervsprisen blev vundet af Stena-gruppen. Roblon Fondens Uddannelsespris blev uddelt til fire unge talenter.

Torsdag morgen sprang champagnepropperne, da Vækst og Vilje 2021 fandt sted i Arena Nord. Her var hverken morgenhår eller krøllede jakkesæt. Derimod summede salen af 200 morgenfriske erhvervsfolk, der var mødt op til det årlige arrangement for at hylde erhvervslivet i Frederikshavn Kommune og for at se sløret blive løftet for, hvem der løb med årets Erhvervspris og Iværksætterpris.

Det var de tre erhvervsforeninger i Skagen, Frederikshavn og Sæby der havde inviteret til prisfesten, som var sponsoreret af Beierholm og Spar Nord. Formand for Frederikshavn Erhvervsråd Karl Erik Slynge overrakte de to Vækst & Vilje-priser.

I år gik Erhvervsprisen til Stena-gruppen, som i Frederikshavn er til stede i form af Stena Line, Stena Oil og Stena Recycling. Matias Bourdieu fra Stena Oil, Claus Thinggaard Larsen fra Stena Oil og Elisabeth Lönne fra Stena Line gik på scenen og tog imod prisen.

Stena-gruppen løb med prisen, fordi de gennem tiden har investeret massivt i Frederikshavn. Først med færgeruter og senere med et hotel i Frederikshavn, som skabte vækst og mange nye arbejdspladser i byen. I dag har gruppen også Stena Recycling og Stena Oil. Netop Stena Oil har investeret massivt i et nyt bunkeranlæg, der skal ligge på Frederikshavn Havn. Anlægget vil være med til at sikre, at Frederikshavn Kommune er knudepunkt for bunkring i Skagerrak og Kattegat, verdens tredje mest trafikerede farvand.

”Vi er meget stolte over prisen. Det er vigtigt for os at være synlige i Frederikshavn. Det betyder noget for os at skabe arbejdspladser og vækst her, og det er også derfor, vi investerer så massivt her. Nordjylland skal på verdenskortet, for der er virkelig muligheder her. Også i fremtiden. Stena-gruppen er i Frederikshavn for at blive,” siger Claus Thinggaard Larsen fra Stena-gruppen.

Iværksætterprisen 2021 gik til Mads Andersen. På scenen blandt forgyldte balloner og det kunstfærdige bronzetrofæ modtog den nordjyske iværksætter klapsalver fra salen.

Mads Andersen modtog Iværksætterprisen 2021 på grund af hans engagement som serieiværksætter. Efter at have tjent et millionbeløb på salget af sin virksomhed Nordtronic A/S, har han valgt at investere massivt i lokalområdet. Mads Andersen har gjort Saltebakken til ramme for etableringen af nye virksomheder i Frederikshavn.

”Da jeg købte den gamle Martin-fabrik på Saltebakken, var der mange der sagde Hvad vil du dog med det gamle lort”, siger Martin Andersen med et glimt i øjet og fortsætter, ”Men for mig var det ikke bare en gammel fabrik. Det var et stykke erhvervshistorie. I dag har ni virksomheder til huse i de forhenværende Martin-lokaler. Det er nye virksomheder, som er kommet til byen. Så jeg er meget stolt og beæret over at have vundet Iværksætterprisen for blandt andet det. Prisen skal stå i hall’en på Saltebakken,” siger Mads Andersen.

Hæder til unge studerende

Også Roblon Fondens Uddannelsespris blev uddelt til Vækst & Vilje-arrangementet. I år gik den til fire lokale studerende; Line Gull Nørager, der studerer på kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration på Frederikshavn Handelsskole. Frederik Thorsen Pedersen, der netop er udlært skibsmontør fra EUC Nord. Martin Larsen, der netop har færdiggjort maskinmesteruddannelsen på MARTEC. Og Kim Dahl Petersen, der læser til industrioperatør hos EUC Nord.

”De unge mennesker, som uddanner og dygtiggør sig, er fremtidens kvalificerede arbejdskraft. I Roblon Fonden ønsker vi at være med til at påskønne de unges flid og engagement,” sagde Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand for Roblon Fondens bestyrelse, da han overrakte prisen og en erkendtlighed på 25.000 kr. til hver af de unge prismodtagere.

”Frederikshavn har stort udsyn”

Til arrangementet var der også indlæg af Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen, formand for Frederikshavn Erhvervsråd Karl Erik Slynge og erhvervsdirektør for Erhvervshus Nord Niels Bay Christensen. Journalist og politisk kommentator fra Berlingske Bent Winther havde taget turen fra København. Han gav indlæg om sin karriere som journalist og politisk kommentator på Christiansborg. Og han fortalte om sine frederikshavnske rødder, som har betydet meget for ham og som han er stolt af.

”I Frederikshavn er der en nordjysk sindighed og en fandenivoldsk optimisme. Når man taler om at Frederikshavn er udkantsdanmark, er det absurd. Man går ud fra at København er centrum og at landet har ubrydelige grænser. Men sådan er det jo ikke. Jorden er rund. Og Frederikshavn har stort udsyn mod resten af verden. Med en sejltur kan man for eksempel komme til Göteborg og Oslo,” siger Bent Winther.

Om Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord er et erhvervskontor, der drives af de tre erhvervsforeninger i Frederikshavn, Skagen og Sæby, som til sammen har omkring 570 medlemsvirksomheder, og Frederikshavn Kommune, der har indgået en resultatkontrakt om erhvervsudvikling. Husets specialiserede konsulenter yder rådgivning og sparring til virksomheder og iværksættere og samarbejder med en bred vifte af aktører både lokalt, nationalt og internationalt for at udvikle erhvervslivet.  Målet er at skabe økonomisk vækst, vækst i beskæftigelsen og vækst i kompetenceniveauet.  Læs mere på www.erhvervshusnord.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De løb med Vækst & Vilje-priserne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger