Lokale studerende vinder pris og 100.000 kroner

Lokale studerende vinder pris og 100.000 kroner

4. april 2022 - kl. 8:23 - af

Prisfest i Arena Nord: Flittige studerende fra Frederikshavn Kommune blev hædret med Roblon Fondens Uddannelsespris og 100.000 kroner.

Fire studerende fra Frederikshavn fik en uforglemmelig morgen, da de fredag indtog scenen i Arena Nord. Ved kultur- og erhvervsarrangementet Vækst & Vilje, der blev sponsoreret af Beierholm og Spar Nord, blev Martin Larsen, Line Gull Nørager, Kim Dahl Petersen og Frederik Thorsen Pedersen kaldt på scenen under store klapsalver. Hver modtog de Roblon Fondens Uddannelsespris.

De fire studerende kommer fra Frederikshavn Handelsskole, EUC Nord og Martec. Men selvom deres uddannelser er vidt forskellige, har de unge mennesker én ting til fælles: en særlig høj faglighed indenfor hvert deres felt.

Netop den høje faglighed gør dem til årets vindere af Roblon Fondens Uddannelsespris. Fondens formål er at yde støtte til almennyttige formål, fortrinsvis i lokalområdet, og at støtte videreuddannelse i udlandet til unge med tilknytning til Vendsyssel.

Bestyrelsesformand overrakte priser

Det var Anker Laden-Andersen, der er bestyrelsesformand for Roblon Fonden, som uddelte priserne til de fire vindere. Udover et diplom modtog hver studerende 25.000 kroner.

”De unge mennesker, som uddanner og dygtiggør sig, er fremtidens kvalificerede arbejdskraft. I Roblon Fonden ønsker vi at være med til at påskønne de unges flid og engagement. Vi håber i fremtiden at se dem i et af de mange spændende job, som findes i de private virksomheder i Frederikshavn Kommune,” siger Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand for Roblon Fonden.

Uddannelsesprisen uddeles årligt ved Vækst & Vilje-erhvervsarrangementet i perioden 2020-2024 og består af i alt en halv million kroner til studerende på erhvervsuddannelser og videregående uddannelser i Frederikshavn Kommune.

Årets vindere af Roblon Fondens Uddannelsespris

Line Gull Nørager, der studerer på kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration på Frederikshavn Handelsskole. Line har været kontorelev hos Frederikshavn Handelsskole siden 1. september 2020. Hun er ikke den typiske elev, for hun har på imponerende vis selv struktureret arbejdet og selvstændigt udført opgaverne. Hendes høje faglighed gør det let for hende at jonglere komplekse udfordringer.

Frederik Thorsen Pedersen, der netop er udlært skibsmontør fra EUC Nord. Han er udlært den 15. januar 2022, efter 3½ års læretid hos Orskov Yard. Kendetegnende for Frederiks læretid var, at han altid så løsninger fremfor forhindringer. Han var en af værftets problemknusere og udfordrede gerne de garvede og dygtige svende. Dette lykkedes uden gnidninger på grund af Frederiks høje faglighed og lune væsen.

Martin Larsen, der netop har færdiggjort maskinmesteruddannelsen på Martec. Han har gennem sit studie opnået et bemærkelsesværdigt højt fagligt niveau. Martin har gennemført maskinmesteruddannelsen med et karaktergennemsnit på hele 11,3. Selvom Martin har været dybt engageret i det faglige, har han gennem hele sin studietid haft overskud til at hjælpe sine medstuderende.

Kim Dahl Petersen, der læser til industrioperatør hos EUC Nord. Han er ansat som industrioperatørelev hos Tenax i Ålbæk. Kim er en elev med en positiv attitude og en stor faglig nysgerrighed. Han har en særlig evne til at anvende sine faglige kompetencer i praksis. Kims forståelse for processer smitter af på hans elev-kolleger. Når han er på skolen, er Kim mesterlig til at trække sine erfaringer fra sit arbejde som elev med ind i klasseværelset og skolens produktionsfabrik.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale studerende vinder pris og 100.000 kroner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger