Her kan du spille padel-tennis i Nordjylland

Her kan du spille padel-tennis i Nordjylland

6. april 2022 - kl. 15:19 - af

Verdens hurtigst voksende sportsgren har ramt Nordjylland. Det er blevet let tilgængeligt for nordjyderne at prøve kræfter med den hurtigt voksende sportsgren, der har været grund til etablering af både indendørs- og udendørs faciliteter de seneste år.

I Nordjylland har vi allerede nu steder, hvor du kan dyrke den enkle, tempofyldte og sociale ketchersport, som alle taler om. Alle der har prøvet det forstår, hvorfor sporten vokser så hurtigt og efterhånden også er en af de mest omtalte sportsgrene i det nordjyske.

Padel er et holdspil med kun fire spillere på hver bane, som er nemt at komme i gang med, og det gør det til en perfekt måde at socialisere på. Saml venner, kollegaer eller familie. Pak træningstasken og tag ud på en af de mange baner i Nordjylland.

Alle kan være med. Lige fra børn til seniorer. Du behøver ikke at have erfaring med ketchersport for at have det sjovt, selvom i er på forskellige niveauer.

Hvad er padel?
For begyndere kan den populære sportsgren, også kaldet padel tennis, bedst beskrives som en kombination mellem tennis og squash.

Banen er designet, som en tennisbane i miniature med målene 10 x 20 meter og har sin oprindelse fra Mexico. Padelbanen, som normalt er belagt med kunstgræs, er omringet med et glas- og gitterbeklædt bur, der har fire meter høje vægge.

Væggene bruges i spillet på næsten samme måde, som når du spiller squash. Padel spilles normalt i double med fire spillere, men i Nordjylland finder du også singlebaner, der er en smule mindre end double-banerne.

Selvom padel oftest betegnes som ketchersport, så spilles der ikke med en ketcher med strenge, men i stedet et padel bat, der er fremstillet i en kombination mellem hård skum og glasfiber eller carbon med gennemgående huller. Det minder altså mere om en tykkere strandtennisketcher, end det minder om en normal tennisketcher.

Battet generer mindre kraft end en tennisketcher, og på den måde bliver der flere lange og skønne dueller – også mellem begyndere. Du kan derfor få en helt anden spilletid end i eksempelvis tennis. Bolden minder utroligt meget om en tennisbold, men er lidt mindre og blødere. Fællesnævneren er, at pointene tælles på samme måde som i tennis.

Hvor kan du spille padel i Nordjylland?
Som padelspiller i Nordjylland har du gode muligheder for at spille padel. Der er flere haller og områder at vælge imellem og de fleste kan nemt tilgås med offentlig transport.

I denne guide er listet +25 padelområder i Nordjylland, hvor både professionelle og begyndere kan spille padel. De fleste steder kan alle bookes, mens der nogle steder blot er adgang for medlemmer.

Har du ikke dit eget bat, er det næsten altid muligt at leje eller låne udstyr på stedet – ofte gratis.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Her kan du spille padel-tennis i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger