Skal vi afskaffe forsvarsforbeholdet den 1. juni?

Illustrationsfoto.

Skal vi afskaffe forsvarsforbeholdet den 1. juni?

10. april 2022 - kl. 5:27 - af

Regeringen har som en del af forsvarsforliget besluttet, at danskerne skal stemme om forsvarsforbeholdet, som har fulgt Danmark siden Edinburgh-aftalen i 1993. Men hvad stemmer vi om? DEO tager debatten p√• Frederikshavn Bibliotek torsdag den 21. april med professor S√łren Dosenrode og postdoc Anita Nissen.

Forsvarsforbeholdet undtager Danmark fra de beslutninger og aktiviteter i EU, der påvirker forsvarsområdet. Mere præcist kan Danmark lige nu ikke deltage i militære projekter, med mindre de også har en klar civil komponent, ligesom Danmark ikke hænger på udgifterne til sådanne projekter i EU. Men alt det kan ændre sig efter folkeafstemningen den 1. juni. 

P√• debatm√łdet kan du h√łre ekspertopl√¶g fra¬†S√łren Dosenrode, der er Jean Monnet professor og lektor ved Institut for Politik og Samfund p√• Aalborg Universitet, og¬†Anita Nissen, der er postdoc ved Institut for Politik og Samfund p√• Aalborg Universitet. Kom og f√• svar p√• dine sp√łrgsm√•l om forsvarsforbeholdet, EU‚Äôs udenrigs- og forsvarspolitik samt h√łre om, hvordan de √łvrige EU-lande forholder sig til det europ√¶iske forsvarssamarbejde.¬†

Arrangementet finder sted kl. 17.00-18.30 på Frederikshavn Bibliotek, Parallelvej 16, 9900 Frederikshavn. Alle er velkommen, og tilmelding sker på deo.dk/debat.

M√łdet er arrangeret af DEO – Demokrati i Europa Oplysningsforbundet i samarbejde med Frederikshavn Bibliotek og har modtaget st√łtte fra Europa-N√¶vnet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal vi afskaffe forsvarsforbeholdet den 1. juni?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger