31 fyrtårne er uddannet til at hjælpe børn med psykiske problemer i hjemmet

Illustrationsfoto.

31 fyrtårne er uddannet til at hjælpe børn med psykiske problemer i hjemmet

12. april 2022 - kl. 6:41 - af

Børne- og Ungdomsudvalget fik på udvalgets seneste møde en orientering om et samarbejde om “KOMBU” – Det Nationale Kompetencecenter for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom.

Dels er der etableret samtalegrupper for børn og unge, som vokser op i hjem med psykisk sygdom. 4 særligt uddannede gruppeledere varetager denne funktion.

Endvidere har kommunen uddannet 31 medarbejdere fra dagtilbud, skole, PPR, sundhedstjenesten og myndighedsområdet som – hvad kommunen betegner som “faglige fyrtårne”, der styrker opsporingen og dialogen med børn, forældre og fagpersoner.

I alt 6 medarbejdere fra Jobcentret og Socialpsykiatrien har fået tilsvarende uddannelse. Derved har de også fået viden om psykisk sygdom og adgang til flere værktøjer til hjælp på området.

Det særlige fokus for dem er at tale om børnene med de voksne, der er ramt af psykisk sygdom.

De faglige fyrtårne har siden deres uddannelse deltaget på personalemøder på mere end 70 afdelinger tilsammen – på tværs af børne- og voksenområdet.

Det påpeges, at det kan have konsekvenser for børn at vokse op i hjem med psykisk sygdom. Børnene risikerer i højere grad end andre børn at komme i social og faglig mistrivsel samt evt. også selv at udvikle psykisk sygdom.

Samtidig er psykisk sygdom et tabu, og forældre kan være bange for at tale åbent om deres psykiske sygdom.

Med KOMBU-projektet er de professionelle medarbejdere rustet til at bryde tabuet og iværksætte en tidlig indsats og yde støtte til børn og forældre.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '31 fyrtårne er uddannet til at hjælpe børn med psykiske problemer i hjemmet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger