Forbereder ny stor TV-serie med optagelser i Frederikshavn Kommune

Forbereder ny stor TV-serie med optagelser i Frederikshavn Kommune

13. april 2022 - kl. 10:50 - af

Produktionsselskabet SF Studios er i gang med planlægning af TV-serien “Oxen”. Optagelserne begynder til august, og serien får premiere på TV2 næste år.

Hertil har man søgt Frederikshavn Kommune om et tilskud på 3/4 mio. kr. Ansøgningen bliver forelagt Økonomiudvalget på dette udvalgs møde den 19. april. Forud for mødet anbefaler Center for Kultur og Borgerservice, at der ydes et tilskud på 1/2 mio. kr.

Det er ansøgers vision, at Frederikshavn Kommune skal skabe en del af rammerne om TV-serien. Der arbejdes på at bringe de unikke lokationer, de finder i kommunen, i fokus i seriens fortælling.

Seriens budget til første sæson er på 61 mio. kr., og producentens direkte forbrug her i kommunens anslås til ca. 3,1 mio. kr.

SF Film Studios planlægger, at 21 af 65 optagedage skal foregå i Frederikshavn Kommune.
Hvis kommunen bevilger tilskud, vil der indgå optagelser på Frederikshavn Station, et landsted, stranden, Skagen, Gl. Skagen, klitlandskaber syd for Skagen. Desuden flyttes Niels Oxens hjem til Frederikshavn, hvortil man så også kommer retur i kommende sæsoner.

“Oxen” er en filmatisering om krigsveteranen Niels Oxen. Mai Brostrøm og Peter Thorsboe udarbejder filmmanuskriptet. De to står bag bl.a. “Rejseholdet” og “Ørnen”.
SF Film Studios ser et samarbejde med Frederikshavn Kommune som en mulighed for at tage erhvervspraktikanter, bruge lokal assistance til at finde de helt rigtige lokationer samt benytte statister fra lokalområdet.
Man ser desuden et samarbejde med den lokale filmskole “FilmMaskinen”, folkeskoler og gymnasier.

Såfremt kommunen siger ja til et tilskud, kan dette f.eks. ske fra puljen for by og opland, hvor knap 3,4 mio. kr. ikke er disponeret.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forbereder ny stor TV-serie med optagelser i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger