Meetup for ukrainere på Frederikshavn Bibliotek

Meetup for ukrainere på Frederikshavn Bibliotek

15. april 2022 - kl. 4:31 - af

Mange gode kræfter yder en fantastisk indsats for, at fordrevne ukrainere får en god start i Frederikshavn Kommune. Bibliotek & Borgerservice inviterer nu til MEETUP UKRAINE, hvor der er kaffe på kanden, orientering om bibliotekets tilbud og kreative aktiviteter for børnene.

De mange ukrainere, der er flygtet fra krigen i deres hjemland mødes i Frederikshavn Kommune af gæstfrihed og en helhjertet indsats for at hjælpe dem med at få en tryg hverdag her. Nu inviterer Bibliotek & Borgerservice nytilkomne ukrainere til MEETUP UKRAINE på Frederikshavn Bibliotek:

– Vi vil gerne vise vores nye borgere, at biblioteket er et mødested, hvor der er fri og lige adgang til viden for alle. Bibliotekets kerneopgave er at understøtte oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet, og med MEETUP UKRAINE vil vi gerne invitere ukrainere indenfor til socialt samvær og en snak om, hvordan de kan bruge Borgerservice, bibliotekerne og deltage i de kulturelle aktiviteter, vi tilbyder, fortæller Anette Ravnholt, centerchef for Center for Kultur og Borgerservice, Frederikshavn Kommune.

Kom til snak, leg og socialt samvær

MEETUP UKRAINE finder sted første gang tirsdag den 19. april fra 15:30-17:00 på Frederikshavn Bibliotek. Bibliotek & Borgerservice følger op med MEETUP UKRAINE hver mandag på Frederikshavn Bibliotek i tidsrummet 15:30-17:00. Man møder bare op. Det er gratis at deltage, og både børn og voksne er velkomne:

– Vi har pakker kreaposer til børnene, så de kan lege og deltage i kreative aktiviteter, mens de voksne snakker. To herboende ukrainere har tilbudt deres tolkebistand, så det er muligt at få oversat fra dansk til ukrainsk og vice versa. Vi besvarer gerne alle de spørgsmål, der måtte opstå, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at imødekomme de ting, ukrainerne efterspørger, siger Anette Ravnholt, centerchef for Center for Kultur og Borgerservice.

Det er tanken at invitere repræsentanter fra kommunens kultur-, fritids- og foreningsliv til kommende MEETUP UKRAINE arrangementer. Opstår der ønsker om at få andre emner belyst, er Bibliotek & Borgerservice åbne for at tage dem op.

For at udbrede kendskabet til MEETUP UKRAINE er der trykt flyers på dansk og ukrainsk, som uddeles relevante steder. En digital version af invitationen lægges ud på Bibliotek & Borgerservice og Frederikshavn Kommunens sociale medier med en opfordring til at dele opslaget.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Meetup for ukrainere på Frederikshavn Bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger