Få øjnene op for kommunens flora og fauna

Få øjnene op for kommunens flora og fauna

16. april 2022 - kl. 6:11 - af

Med forårets og sommerens komme bliver der for alvor sat fokus på biodiversitet i Frederikshavn Kommune – særligt frem mod Verdensmålsugen i september måned, hvor en lang række aktiviteter finder vej til både boligejere, sommerhusturister og skoleelever.

Biodiversitet er betegnelsen for variationen i det enorme mylder af liv, der findes i vores righoldige natur, men som vi ofte slet ikke lægger mærke til i baghaven, på vandrestien, ved stranden, i skovbunden eller i et hjørne af skolegården. Og det er en fejl, for vi har masser af spændende arter, som vi kan lære meget mere om. Også nogle, der er helt særlige for vores egen kommune. Sådan lyder det fra den arbejdsgruppe på tværs af kommunens centre for Teknik og Miljø, Park og Vej samt Skoler, Klubber og Ungdomsskole, der er nedsat til at sætte spot på bl.a. verdensmål 15 om ”Livet på land” i den kommende tid.

Derfor er der påbegyndt indsatser til oplysning om helt særlige fokusarter i lokalområderne, fremme af biodiversitet i vores byer og parker, naturpleje (for eksempel rydning af invasive plantearter, genslyngning af vandløb og afbrænding af hedearealer), en ”grøn sti” mellem skoler og meget, meget mere hen over foråret og sommeren. Alt sammen med dét formål, at vi alle bliver bedre til at få øje på den mangfoldige natur, der omgiver os på både mikro- og makroniveau.

Bl.a. har kommunens skoler iværksat arbejde med skovhaver, transportable materialesamlinger til brug ved å, sø og hav, læringsområder med både vild og ”tæmmet” natur, og andre projekter vedrørende biodiversitet i børne- og ungehøjde. Skolerne fik i efteråret tilført en sum penge fra Børne- og Ungdomsudvalget til såvel nye aktiviteter, som styrkelse af eksisterende indsatser, hvilket i øjeblikket er ved at blive ført ud i livet. Således kommer det i foråret til krible og krable lidt ekstra på grønne arealer ved skolerne, lige som nye planter, træer og buske vil myldre frem i både skolegårde og udendørs undervisningsområder.

Billedet her i artiklen er fra Dybvad Skoleafdeling, hvor en ellers flad græsplæne bag skolen får nyt liv med kvashegn, forhøjninger og ny beplantning i form af løgplanter, græsser og frugttræer. Sådanne arealer vil man også kunne finde i forskellige udformninger på flere andre skoler og institutioner.

De mange projekter, der igangsættes overalt vil bl.a. blive præsenteret på Frederikshavn Kommunes facebooksider, hvor man således vil kunne følge arbejdet frem mod Verdensmålsugen, online, men ikke mindst: Hvor og hvornår man skal bevæge sig UD i naturen for ved selvsyn at spotte de forskellige aktiviteter.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Få øjnene op for kommunens flora og fauna' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger