VEB fejrede 20-års jubilæum i Skagen

Allan Kastor Andersen og Rune Dyhr Thomsen fra Nordjyske Bank dukkede op med gavecheck på 10.000 kroner som de overrakte til Jan R. Jensen.

VEB fejrede 20-års jubilæum i Skagen

19. april 2022 - kl. 8:06 - af

Vendsyssel Elite Badminton fejrede 2. påskedag, at det i år er 20 år siden, at Frederikshavn Badminton Klub og Skagen Badmintonklub besluttede at lave et holdfællesskab, som Hjørring Badmintonklub også har været en del af siden 2016.

Jubilæet rummede tre elementer. Kl. 10.00 blev det årlige sponsorcykelløb afviklet. Det fandt sted på en 20 kilometer lang rute, som blandt andet bragte deltagerne fra Skagen Sportscenter til Gl. Skagen, Grenen og det nye havneområde.

Deltagerne havde på forhånd lavet aftaler med mange sponsorer, som gav faste beløb. Derfor gjaldt det ikke om at cykle hurtigt. Turen blev tilbagelagt i et roligt tempo i det fantastiske forårsvejr, hvor der var god tid til at tale om “gamle dage” og ikke mindst Final 4, som spilles på onsdag og torsdag i Brøndby Hallen.

– Det lykkedes os at indsamle 89.600 kroner, og vi har lidt hængepartier, som gør, at vi bedste fald nærmer os 100.000 kroner, fortæller Jan R. Jensen, der har været formand for VEB de seneste 18 år.

Fra kl. 11-13 var ungdomsspillere fra de tre moderklubber i Skagen, Frederikshavn og Hjørring inviteret til fællestræning med ligaspilleren Zvonimir Durkinjak. Træningen blev afsluttet med røde pølser.

– Spillerne var heldigvis ikke til at drive hjem. De blev hængende i hallen, mens vi havde reception i cafeteriet, smiler formanden.

Et halvt hundrede mennesker deltog i jubilæumsreceptionen, hvor det var Pakhuset i Skagen, som sørgede for dejlig mad. Ud over formanden holdt blandt andre borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, en flot og sjov tale, som hun afsluttede med et Skagen-hurra, der i dagens anledning blev forvandlet til et VEB-hurra.

På et af bordene i cafeteriet lå der blandt andet kampprogrammer fra de første sæsoner i VEB-regi. Indholdet i disse frembragte mange smil.

– Det var en hyggelig dag, der understregede, at VEB er en stor familie med et stærkt sammenhold. Nu sætter vi kurs mod Brøndby Hallen, hvor vi jagter en plads i DM-finalen. Vi har været i semifinalen syv gange, men det er aldrig lykkedes os at komme i finalen, siger Jan R. Jensen.

DM-semifinalerne afvikles onsdag kl. 18.00. VEB møder Værløse, mens Skovshoved prøver kræfter med Højbjerg/VIA Biler.

Læs Borgmesterens tale her:

Kære VEB folk

Kære alle

Stort tillykke med 20 år.

Vi elsker sport i vores kommune, og vi elsker, når vi ligger i toppen af en sportsgren. Det gør vi i badminton takket være gode spillere, gode trænere, gode linjedommeren, gode praktikere, gode familier og baglande  – ja takket være alle jer, der yder en indsats. Tak for det.

Men vi ligger også i toppen, fordi fremsynede folk for 20 år siden tog initiativ til noget rigtigt svært – nemlig at ligge klubber sammen. I rører ved noget grundlæggende i os – og måske især i sportsverden – den der klub ånd og den der geografi, der hører til – hvor man går mere op i at banke naboklubben end den bedste i rækken – måske ligefrem en klub fra Sjælland. 

Jeg vil gerne nævne Jan Jensen her. Jan, du er en stor diplomat og arbejdshest – du kan noget der – måske skal du gå ind i politik. Du har sådan set været med i en slags kommunesammenlægning og ligefrem krydset kommunegrænser over vestpå  – det er altså godt gået. For det er svært. 

Peter Jensen – dig vil jeg også nævne. Familien Jensen er på mange måder VEB. Mange årlig træner var du her, Peter. Godt nok blev Peter taget til bogstaveligt talt til den anden side af jorden, men vi deler gerne. Peter vil altid være vor. Han såede mange frø her i VEB.

Når nu jeg er ved familien Jensen: Henning, du er en af grundene til, at jeg kommer til badminton – bortset fra gode kampe, god stemning, maden osv – men den krammer, jeg får af dig, den lever jeg på længe…..Den er så velment og måske kendetegnede for VEB – I favner og I omfavner – også spillere udefra. Der gør I en særlig indsats. 

 Kolle, du er også en særling, nej noget særligt mente jeg – jeg husker engang, vi kom til Grenen, og vi skulle have noget mad – vi skulle bare ikke betale, sagde du, men det ville vi, men du holdt fast – jeg ved godt, det var lige op til at vi måske satte beløbet op fra kommunen til de bedste sportsrækker – ej – men du skal også nævnes. 

Jeg ved godt, det ikke er så politisk korrekt kun at  nævne nogle ved navn – for så mange yder for VEB men politisk korrekt: det er jeg for gammel til efterhånden – så jeg tør godt at fremhæve de her folk. 

Maden ingen skal være i tvivl om, at vi takker og anerkender alle, der er og har været med.

Når man ligger i den gode ende, skal I gå foran: Det gør I. I arrangerer, I kommer rundt, I samler ind. I repræsenterer os – hele kommunen og naboerne med. I elsker sporten – det gør vi også. Sammen med jer.

Jeg vil blot ønske stort tillykke og pøj pøj i Brøndby – vi hepper på jer.

 VEB VEB………..

Lad os råbe 

Skagens Hurra  – for vi er i Skagen og herfra udsprang VEB. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'VEB fejrede 20-års jubilæum i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger