VEB klar til sin første DM-finale

Magnus Johannesen har lige bragt VEB foran med 3-1.

VEB klar til sin første DM-finale

21. april 2022 - kl. 7:46 - af

For første gang siden 1988 bliver det et jysk hold, som vinder DM-guld for hold i Badmintonligaen. Det står klart efter onsdagens semifinaler, hvor Vendsyssel Elite Badminton besejrede Værløse med 5-1, mens Højbjerg/VIA Biler fra Aarhus slog Skovshoved med 5-2.

– Det er ubeskriveligt, og det betyder alt, at vi nu endelig er i DM-finalen. Vi har forberedt os perfekt, og vi er sultne, jubler VEB’s cheftræner, Allan Kolbro Nielsen.

Det var syvende gang, at VEB stod i en DM-semifinale, men det er første gang, at fællesholdet fra Skagen, Frederikshavn og Hjørring skal spille finale. Det er 34 år siden, at et jysk hold senest vandt DM-guld for hold. Det var Triton Aalborg tilbage i 1988, og i 1987 triumferede Højbjerg – VEB’s finalemodstander torsdag kl. 18.00 i Brøndby Hallen.

Opgøret mellem VEB og Værløse var en gentagelse af sidste års semifinale, hvor sjællænderne overraskende vandt 5-1. Den sejr blev grundlagt med to Værløse-sejre i mixdouble, og  VEB var tæt på igen i aften at tabe de to åbningskampe. Heldigvis vendte Debora Jille/Robin Tabeling et truende nederlag til sejr, og dermed kom VEB foran med 2-1, da en velspillende Victor Svendsen gjorde kort proces i første herresingle.

Det blev 3-1 til VEB, da Magnus Johannesen vandt i to sæt over Ditlev Jæger Holm, som ellers flere gange førte med fem-seks point i første sæt. Den unge VEB-spiller viste dog stort overskud og holdt nerverne i ro. En virkelig stærk præstation af Magnus Johannesen, som i grundspillet tabte til Værløse-spilleren i Arena Nord.

Det blev 4-1, da Beiwen Zhang – overraskelsen i VEB’s holdopstilling – vandt stort i to sæt i anden damesingle. Amerikaneren sprang sin akillessene under OL i august, men har kæmpet sig tilbage på rekordtid.

Kirsty Gilmour blev matchvinder, da hun vandt i tre sæt over Julie Dawall, som blev slidt op af den velspillende skotte.

Med sejren er VEB klar til DM-finalen mod Højbjerg/VIA Biler, hvis cheftræner, Michael Kjeldsen, har travlt med at gøre VEB til favorit.

– DM-guldet kommer tilbage til Jylland nu, og vi er super glade for, at vi skal møde Vendsyssel. Det bliver sjovt. Vendsyssel har et stærkt hold, og de er også favoritter til at vinde. Vi vil gøre alt for at spille den her chance, og vi er vilde med at skulle spille den her finale, siger Michael Kjeldsen til Badminton Danmark.

Det er blot to dage siden, at VEB markerede sit 20-års jubilæum. Det blev fejret i Skagen Sportscenter, men selv om det var en hyggelig dag, kunne den ikke hamle op med onsdagens semifinale i Brøndby Hallen, hvor 75 medrivende VEB-fans havde en dejlig aften.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'VEB klar til sin første DM-finale' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger