Udtalelse fra SF-Frederikshavns generalforsamling

SF-Frederikshavns nyvalgte bestyrelse. Fra venstre mod højre: Helle Susanne Andersen, Paul Rode Andersen, Denise Lärke Jensen Oxholm (nyvalgt forkvinde), Søren Kiær, Søren Visti Jensen, Per Toft - Jensen . Mohammad Daneshjou mangler på billedet.

Udtalelse fra SF-Frederikshavns generalforsamling

27. april 2022 - kl. 8:52 - af

Redaktionen har modtaget denne udtalelse fra SF-Frederikshavn efter deres generalforsamling mandag aften:

ed kommunalvalget opnåede Christina Lykke genvalg.

Frederikshavn har stadig et socialdemokratisk domineret byråd på godt og ondt. Vi havde gerne set en situation, hvor ikke et enkelt parti alene kunne mønstre et flertal. Det ville have været godt for den politiske debat og den demokratiske dynamik, men vælgerne ville det anderledes, og det har vi taget til efterretning.

SF´s ene mandat vil som hidtil aktivt og konstruktivt blive benyttet til at tage del i det daglige politiske arbejde, således at vi som parti søger indflydelse og får mere ud af det ene mandat, end det egentlig berettiger til.

Det nye klimaudspil fra regeringen, hvor landmøller og solcelleanlæg i større udstrækning skal indgå i energipolitikken, er en kærkommen lejlighed til at få taget et opgør med de borgerlige og socialdemokraternes mangeårige restriktive politik mht. opstilling af møller i kommunen. Selv møller til havs har byrådsflertallet modarbejdet. Senest gav det sig udtryk i den helt absurde kritik af svenskerne, der har planer om at opstille havmøller i deres farvand. Det affødte modstand fra de borgerlige og socialdemokraterne, der mener, at det vil skæmme turisternes udsigt fra Grenen! Forstå det, hvem der kan.

SF har bakket op om den særlov, der er møntet på hurtig opholds – og arbejdstilladelse til den massive strøm af flygtninge fra Ukraine – flygtninge som vi også allerede har fået et pt. ikke nærmere defineret antal af til Frederikshavn Kommune. Så vidt så godt.

Men det skurrer i vores ører, at der samtidig foregår en forskelsbehandling, der overgår de flygtninge, vi i en årrække har modtaget fra andre af verdens brændpunkter, og som henslæber en utålelig tilværelse på udrejse- og asylcentrene.

Det kan vi ikke være bekendt. Her udstilles socialdemokraterne og de borgerliges mangeårige flygtningepolitiks absurditeter for enhver. Det burde virkelig kalde på en revision af hele systemet, og det kan kun gå for langsomt. Ubegribeligt, at S fortsat kan lægge ryg til DF’s fremmedfjendskhed!  

Den velbesøgte generalforsamling takkede Søren Visti Jensen, der valgte ikke at genopstille, for hans mangeårige indsats som formand for partiet og nyvalgte Denise Lärke Jensen Oxholm. Til den øvrige bestyrelse i SF – Frederikshavn blev valgt Per Toft – Jensen, Søren Kiær, Helle Susanne Andersen, Mohammad Daneshjou, Søren Visti Jensen og Paul Rode Andersen. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udtalelse fra SF-Frederikshavns generalforsamling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger