2.8 millioner kroner klar til lokal nytænkning

2.8 millioner kroner klar til lokal nytænkning

3. maj 2022 - kl. 10:07 - af

Fjerde runde af Omstillingspuljen er afsluttet, og også denne gang formåede virksomhederne i Frederikshavn Kommune at hente et millionbeløb hjem til spændende projekter. 

Det betyder, at der er landet 2.795.750 kroner til en række virksomheder i Frederikshavn Kommune. Midlerne fra Omstillingspuljen falder på et tørt sted. For selvom Covid-19 kan synes, som et overstået kapitel, mærker en del virksomheder stadig til de økonomiske konsekvenser af Coronakrisen.

Erhvervshus Nord har hjulpet en del af virksomhederne med at ansøge om puljemidlerne, der har været særligt populære. For Omstillingspuljen giver økonomisk tilskud til virksomheder, som har oplevet et vist fald i omsætningen grundet Coronakrisen, og som derfor har behov for at tilpasse og omstille forretningen. Midlerne kan gå til alt fra kompetenceudvikling og digitalisering til fysiske ting, som for eksempel inventar og nye lokaler.

”At vores lokale virksomheder har formået at hente et så stort beløb hjem, er et udtryk for en beundringsværdig vilje til udvikling blandt dem. De har gåpåmod og griber de muligheder, den nye virkelighed efter Coronakrisen har affødt,” siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør hos Erhvervshus Nord.

Vil udvikle en ny, grøn teknologi
I alt har virksomhederne i Frederikshavn Kommune hentet mere end 10 millioner kroner fra Omstillingspuljens fire runder i alt. En af de virksomheder, som har fået midler fra denne runde, er Roblight i Frederikshavn. Virksomheden producerer fiberoptisk lys og har fået bevilget knap en halv million kroner fra Omstillingspuljen.

”Vi skal bruge midlerne på at udvikle et produkt, der er baseret på en ny teknologi. Der skal muligvis patent på vores ide, så jeg kan ikke røbe mere end, at projektet har forankring i brugen af mere vedvarende energiformer og vil komme til at bidrage til den globale grønne omstilling,” siger Malene Kaasing, fundraiser hos Roblight.

I starten var Malene Kaasing i tvivl om Omstillingspuljen var noget for Roblight. For midlerne gik især til virksomheder indenfor oplevelsesindustrien. Men efter at have været i kontakt med erhvervskonsulent Birgitte Christensen fra Erhvervshus Nord, var Malene Kaasing ikke længere i tvivl.

”Jeg tænkte, at RobLights projekt sandsynligvis ikke ville modtage finansiering, fordi vores projekts formål er meget forskellige fra tidligere ansøgeres. Men jeg kontaktede Birgitte fra Erhvervshus Nord, og hun opfordrede os kraftigt til at ansøge, fordi projektet netop omhandler grøn omstilling af vores virksomhed og produkter,” siger Malene Kaasing.

Om Erhvervshus Nord
Erhvervshus Nord er et erhvervskontor, der drives af de tre erhvervsforeninger i Frederikshavn, Skagen og Sæby, som til sammen har omkring 570 medlemsvirksomheder, og Frederikshavn Kommune, der har en resultatkontrakt om erhvervsudvikling. Husets specialiserede konsulenter yder rådgivning og sparring til virksomheder og iværksættere, og samarbejder med en bred vifte af aktører både lokalt, nationalt og internationalt for at udvikle erhvervslivet. Målet er at skabe økonomisk vækst, vækst i beskæftigelsen og vækst i kompetenceniveauet.

Læs mere på www.erhvervshusnord.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2.8 millioner kroner klar til lokal nytænkning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger