Trykker t-shirts på livet løs – og mindsker sit miljøaftryk

Niels Rask.

Trykker t-shirts på livet løs – og mindsker sit miljøaftryk

11. maj 2022 - kl. 6:30 - af

Hos virksomheden NS System går de ikke på kompromis med de miljøvenlige løsninger. Torsdag eftermiddag ved Erhvervshus Nords gå hjem-møde inspirerede NS Systems direktør andre lokale virksomheder til at gøre det samme.

De mandshøje, fuldautomatiske maskiner brummer på livet løs, for at lave tryk på alskens stof. Miljøvenlig vil for de fleste næppe være det første ord, der popper op, når man træder ind i den industrielle hal. Men miljøvenlig er lige præcis ordet, der kendetegner det, der foregår her.

For hos NS System i Frederikshavn, der producerer logomærkning af tekstil, har de sat bæredygtighed og miljø på dagsordenen. Det har mange andre virksomheder også, men hos NS System handler de.

”En af vores værdier er, at vi skal være ordentlige. Både overfor hinanden i virksomheden og overfor kunderne. Men også overfor miljøet. Det handler vi på. Derfor bruger vores maskiner udelukkende strøm fra vindmøller. Og så har vi skiftet vores toiletter, så de bruger halvt så meget vand,” siger Niels Rask, direktør hos NS System.

Han mener ikke, at man skal forklejne de små ting i hverdagen, som man kan ændre i en mere bæredygtig. For alt tæller. For eksempel det at installere vandsparende toiletter. Men virksomheden tænker også på miljøet i det store perspektiv.

”Vi går efter at blive ISO 14001 certificeret. Så er der nogle retningslinjer vi skal leve op til, og nogen vi står til ansvar overfor. Så er det ikke bare noget vi siger, men noget vi skal gøre,” siger Niels Rask.

Det betaler sig at være grøn

Ifølge Niels Rask er bæredygtighed noget virksomheden har arbejdet med længe, og derfor er de på forkant. For der kommer stadig flere regler indenfor miljøområdet, som virksomhederne skal overholde. EU er på vej med lovgivning, der kræver, at virksomheder vurderes på bl.a. bæredygtighed i forbindelse med investeringer – de såkaldte ESG-nøgletal (E – miljø, S – samfund, G – ledelse).

Derfor var der også fuldt hus, da det lokale erhvervskontor Erhvervshus Nord i samarbejde med Sydbank og Beierholm torsdag eftermiddag afholdt et arrangement om emnet ESG, herunder bæredygtighed. Her var godt 30 nysgerrige erhvervsfolk mødt op for at høre om NS Systems arbejde og få værktøjer til, hvordan de selv kan komme i gang. Erhvervslivets interesse er noget, man hos Erhvervshus Nord lægger mærke til:

”Vi mærker, at der er stor interesse fra virksomhederne i Frederikshavn Kommune til at udvikle sig i den grønne retning. Og det kan betale sig at gå den vej, for det er blandt andet det, kunderne efterspørger. Og det er også den vej, en del af den lovgivningsmæssige udvikling kommer til at gå,” siger erhvervsdirektør hos Erhvervshus Nord, Niels Bay Christensen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trykker t-shirts på livet løs – og mindsker sit miljøaftryk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger