Interview med Martin Lykke

Interview med Martin Lykke

4. juni 2022 - kl. 6:35 - af

I denne udsendelse kan du møde skagboen og musikeren Martin Lykke, der bliver interviewet af Bjarne Albertsen. Udsendelsen sendes på Radio FCMR 2. pinsedag, mandag den 6. juni klokken 18 til 19.

Martin Lykke er kendt som en levende musiklegende i Skagen, og siger man Martin Lykke, er der ikke mange i byen, der ikke kender ham. Han husker tilbage til sin første optræden, som skete til et skolebal i 1965 på Kappelborgskolen, og som senere blev basis for flere skolefester.

Efter færdig skolegang på Frederikshavn Handelsskole kom Martin Lykke indenfor transportbranchen som speditør, og fortsatte der i henved 30 år ved siden af en musikkarriere. Det første egentlige orkester hed “Autumn Rain”, og var i lang tid et af Skagens førende orkestre.

I slutningen af 70’erne dannede han Martin Lykke Band, som senere udgav flere albums, hvor de første blev “Ka’ du kom’ te” og senere “Natsjok”, hvor titlerne kraftigt refererer til vennen John Nørgårds samarbejde med Martin Lykke og Østjysk Musikforsyning.

I 1997 udsendte Martin Lykke den meget roste CD ”I det skrå tidlige lys”,

hvor teksterne var skrevet af Ole Wivel, Klaus Rifbjerg, Sten Kaalø, Lillbjørn Nilsen m.fl.

Inden længe kan man høre Martin Lykke Band, når han optræder til Skagboaften torsdag, den 30. juni på Skagen Festival 2022, som lidt forsinket fejrer sit 50 års jubilæum. Det foregår i Skagen Kultur- og Fritidscenter, og her vil man kunne høre bandet spille sammen med “Klitkoret, og “Sæby Big Band”.

Frederikshavn: 106,6 MHz
Østervrå: 103,5 MHz
Sæby: 97,4 MHz
Skagen Antennelaug: 87,7 MHz
Online: fcmr.dk/live

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Interview med Martin Lykke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger