Har du husket det hele?

Har du husket det hele?

10. juni 2022 - kl. 6:57 - af

For mange byder sommerferien på første udlandsrejse i flere år. Derfor er det værd at ofre ekstra opmærksomhed på alt det, man skal huske. SOS International opfordrer særligt til at rejsende har styr på rejseforsikringen.

Måske har dit pas ligget gemt og glemt i en skuffe siden 2019. Hvis det er længe siden, du sidst har haft det fremme, er det en god ide at tjekke, om det er udløbet.

Mens du er i gang, kan du også passende finde det blå EU-sygesikringskort frem og undersøge, om det stadig er gyldigt. Det blå kort giver adgang til behandling på lige fod med borgerne i det pågældende land – men dækker ikke en eventuel hjemrejse. Så forsikringen skal også have et tjek, inden I kan tage på ferie.

Tjek, hvordan du er forsikret
– Når man planlægger ferien, tænker man måske ikke over, at man kan blive syg eller komme til skade. Men det er en rigtig god ide at sætte sig ind i, hvordan forsikringen dækker, for når skaden er sket, kan det blive dyrt ikke at være forsikret, siger Karin Tranberg, der er divisionsdirektør for Travelcare i SOS International.

Er uheldet ude på sommerferien og får man behov for behandling, er det vigtigt, at man ved, hvem man skal kontakte for at få hjælp:

– Det er vigtigt at ringe til alarmcentralen som det første. Vi kan henvise til det bedst egnede behandlingssted, og vores læger sikrer en vurdering af om den behandling, der anbefales på stedet, er korrekt, siger Karin Tranberg og gør opmærksom på, at efter en længere periode uden turister er der øget risiko for overfakturering og overbehandling.

Huskelisten, der kan gøre en forskel:

  • Pas – er det gyldigt?
  • Blå EU-sygesikringskort: husk at medbringe det – og tjek gyldigheden
  • Rejseforsikring – har du en forsikring, der dækker rejser?
    Undersøg gerne om hjemtransport er dækket
  • Undersøg ventetider i lufthavnen – forsikringen dækker typisk ikke, hvis du på grund af lang ventetid i sikkerhedskontrollen ikke når din afgang
  • Telefonnummer til alarmcentralen

Undersøg, om der er COVID-restriktioner og krav til test på destinationen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Har du husket det hele?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger