KFU ønsker at bevare biblioteket i Østervrå

KFU ønsker at bevare biblioteket i Østervrå

10. juni 2022 - kl. 10:27 - af

Set i lyset af at budgetlægningsproceduren i Frederikshavn Kommune er sådan, at det adm. forslag skal fremlægges, før det kan undergå en politisk behandling i kultur og fritidsudvalget. Her til aften har et flertal i KFU vedtaget deres udkast til budget.

Vedlagte forslag fra KFU er ikke nødvendigvis det endelige budget for 2023. De politiske forhandlinger efter sommerferien, hvor partierne, der vil være med i det samlede budget kan søge indflydelse, kan ændre forholdene.

Formand for kultur og fritidsudvalget, Peter Laigaard (C):

Et flertal i KFU bestående af Soc. og Kons. har valgt den lidt utraditionelle måde at udsende vores budgetforslag, fordi det adm. forslag indeholdt forslag, vi ikke politisk kunne indestå for. Det gælder eks. lukningen af borgerservice i Skagen, lukning af bibliotek i Aalbæk/Østervrå og fjernelse af tilskud til Frederikshavn Stadion.

Vores adm. giver os en både professionel og kompetent service i udvalget, men det er nu engang politikere, der må prioritere de stadig begrænsede ressourcer, der så i år bliver ekstraordinært sat ned på vores område, således der skal spares hele 6.3 mio. kr. – vel og mærke på kan-opgaverne. Vi har jo eks. også skal-opgaver, som boligsikring, Nordjyllands Trafikselskab og borgerservice på vores budget.

Vi må som ansvarlige partier nødvendig fremlægge et konkret forslag, der forholder sig til den alvorlige situation udvalget står i.

I udvalget forbeholder vi os også retten til at blive klogere, når vi har modtaget høringssvar og haft dialogmøder og evt. ændre vores beslutninger, men jeg er glad for på flertallets udvalgets vegne at kunne sige: Det her er bedste mands bud på nuværende tidspunkt.

En kommentar til “KFU ønsker at bevare biblioteket i Østervrå” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “KFU ønsker at bevare biblioteket i Østervrå”

  • Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme for 2023 er opgjort til 233,2 mio. kr. Budgettilpasningerne blev godkendt på udvalgets møde forleden. Dog fremlagde Socialdemokratiet og Konservative (Kurt Kirkedal, Anders Christiansen, June Menne, Tina Nymann, Kasper Bagnkop og Peter Laigaard) et forslag, der skal indarbejdes i budget
    2023–2026. Lone Haugaard (Venstre) stemte imod ændringsforslaget, idet et spareforslag vedr. bybusserne ønskes indarbejdet.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KFU ønsker at bevare biblioteket i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger