Interview med Mogens Nielsen

Interview med Mogens Nielsen

12. juni 2022 - kl. 6:18 - af

Som 9-årig begyndte jeg at tjene lommepenge.

Denne uges gæst hos Gitte Hansen i “Mandagsmagasinet” på Radio FCMR er vendelbo, født og opvokset i Vittrup ved Børglum Kloster, men efter en uddannelse som lærer ved Hjørring Seminarium, blev han lærer på Strandby Skole nord for Frederikshavn. Hans navn er Mogens Nielsen, en hurtigtalende viden herre, fyldt med energi og med i adskillige bestyrelser, men ikke nogen handyman.

Hvem var dine forældre?

 – Min mor var fra Vittrup og var ligesom sin mor syerske, så hun var derhjemme. Min far kom fra Randerskanten. De lærte hinanden at kende efter krigen da han tog rundt som spillemand med sin harmonika. Min mor var dygtig i skolen og som gymnast, og hun blev forelsket i min far allerede som 16-årig, selvom han var 11 år ældre. De fik deres første barn i 1946. Min far kom ud at tjene i en tidlig alder, men da han under krigen arbejdede som radiotekniker i lufthavnen i Aalborg, kom han af og til også til Vittrup. Men det var mor der styrede hjemmet, hvor vi blev syv børn.

Hvad lavede du som barn?

 – Som 6-årig fik jeg problemer med det ene øre, og det bevirkede, at jeg i lang tid måtte tage til ørelægen i Brønderslev to gange om ugen. Jeg var glad for at gå i skole, og har altid været glad for at lave mine lektier. Som 9-årig skulle vi tjene vore egne lommepenge, så jeg startede hos en købmand med blandt andet at fylde varer på hylderne, og det varede i seks år. Da jeg kom i realen, hjalp jeg en bager i Løkken, så siden jeg var 9 år har jeg arbejdet, og gør det stadigvæk.

Hvordan var jeres opdragelse?

 – Mor praktiserede en god opdragelse, men engang imellem måtte hun hæve stemmen. Flid og ærlighed fik vi at vide var vigtigt, og hun stod altid til rådighed for at hjælpe os.

Han er i dag allermest ægtemand, far og bedstefar, men stadig aktiv på alle fronter ikke mindst i Strandbys foreningsliv.

Hvis du vil høre mere om Mogens Nielsen og hans voksen- og seniorliv skal du stille ind på “Mandagsmagasinet” FCMR d. 13. juni 18-19. Du kan også høre udsendelsen som Podcast www.fcmr.dk

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Interview med Mogens Nielsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger