Ny opgørelse: Cykeltyvene går målrettet efter de dyre cykler

Ny opgørelse: Cykeltyvene går målrettet efter de dyre cykler

12. juni 2022 - kl. 6:49 - af

Antallet af cykeltyverier er rekordlavt – og halveret siden 2010. Til gengæld er det i højere og højere grad de dyre cykler, der stjæles. F&P ønsker et tættere samarbejde med politiet om at sætte ind over for de professionelle og organiserede cykeltyverier.

Nye tal fra forsikringsbranchen viser, at der blev stjålet 27.312 cykler i 2021 Det er det laveste antal nogensinde – til sammenligning blev der i 2010 stjålet over 53.000 cykler rundt om i Danmark.

Men overraskende er forsikringsselskabernes udgifter ikke faldet tilsvarende. På 10 år er gennemsnitserstatningen til en stjålet cykel nemlig steget fra 3.969 kr. til 6.195 kr. Samlet set løb cykeltyverierne sidste år op i 170 mio. kr. i erstatninger.

– Tallene viser med al tydelighed, at tyvene går benhårdt efter cykler i den dyre ende af prisskalaen – fx racercykler, mountainbikes, elcykler og ladcykler, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, F&P.

Hun vurderer, at udviklingen er udtryk for, at de organiserede cykeltyverier fylder mere, mens lejlighedstyverierne er blevet mindre hyppige.

– Lejlighedstyverierne, hvor cykeltyven har brug for et simpelt transportmiddel her og nu, findes stadig – men de falder. I stedet går det hårdere og hårdere ud over cykler, som er dyre, og som kan omsættes som hælervare, siger Pia Holm Steffensen.

Brug for benspænd over for de professionelle cykeltyve

Som cykelejer kan man selv gøre en del, for at cyklen ikke bliver stjålet. Fx gør det en forskel, at man har en ordentlig lås, låser cyklen fast til noget, eller at man tager cyklen indenfor og dermed ude af syne for cykeltyve.

– Vi skal gøre det svært for cykeltyvene på flere fronter. For det første at gøre det svært at stjæle cyklen og også gøre det lettere for cyklen at finde tilbage til rette ejermand igen. Men – og det er lige så vigtigt – gøre det svært for tyvene at komme af med cyklen. Her vil vi gerne gå sammen med politimyndighederne om at gøre livet langt sværere for de organiserede cykeltyve, siger Pia Holm Steffensen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny opgørelse: Cykeltyvene går målrettet efter de dyre cykler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger