Offentlig høring om vindmøllepark ved Hirsholmene

Illustrationsfoto.

Offentlig høring om vindmøllepark ved Hirsholmene

14. juni 2022 - kl. 13:43 - af

Energistyrelsen og Frederikshavn Kommune har sommeren over gang i en offentlig høring af miljøkonsekvensrapport for Frederikshavn Havvindmøllepark. Høringen fortsætter frem til den 5. august.

Borgere, organisationer, myndigheder samt andre, der kan blive berørt af projektet, har nu mulighed for at komme med bemærkninger til etableringstilladelsen.

Høringsmaterialet består af Miljøkonsekvensrapport for Frederikshavn Havvindmøllepark af 7. april 2022 med tilhørende bilag og udkast til afgørelser. Høringsmaterialet kan læses her:

Høring: Miljøkonsekvensrapport for Frederikshavn Havvindmøllepark

(https://www.frederikshavn.dk/media/tvpo1idy/nyhed-frederikshavn-gennemg%C3%A5et-af-presse.pdf)

Bemærkninger sendes til Energistyrelsen

Energistyrelsen og Frederikshavn Kommune opfordrer offentligheden og berørte myndigheder til at indsende bemærkninger til etableringstilladelsen og det øvrige høringsmateriale. Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen senest den 5. august 2022.

Høringssvar skal sendes til Energistyrelsen pr. mail til: open-door@ens.dk eller med almindelig post til: Energistyrelsen, Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V. Alle høringssvar skal være mærket med ”Høringssvar til Frederikshavn Havvindmøllepark” og med journalnummeret: 2019-82737.

Energistyrelsen gør opmærksom på, at indkomne høringssvar vil være omfattet af reglerne om aktindsigt. Energistyrelsen henstiller derfor til, at man ved afgivelse af høringssvar så vidt muligt bør undgå at inkludere unødvendige personfølsomme oplysninger.

Videre proces

Når høringen er afsluttet, udarbejder Energistyrelsen et høringsnotat, hvor styrelsen forholder sig til, om de indkomne høringssvar har konsekvenser for projektet, og om Energistyrelsen kan meddele en § 25-tilladelse. Høringsnotatet bliver offentliggjort på Energistyrelsens hjemmeside og annonceret med en nyhed.

Hvis der gives en § 25-tilladelse til etablering af Frederikshavn Havvindmøllepark, kan opstiller påbegynde anlægsarbejdet.

Det er European Energy A/S, som ønsker at opstille 5 havvindmøller på op til en højde på 256 meter med en samlet installeret effekt på op til 72 MW placeret i et område på havet ude for Frederikshavn syd for Hirsholmene. Mølleområdet ligger 4 km fra kysten ved Frederikshavn og 1,8 km fra kysten ved Hirsholmene. Havmølleparken forventes tilsluttet elnettet ved den eksisterende 60 kV station ved Starbakke.

Der kan læses mere om vindenergi ved Frederikshavn via dette link hos Energistyrelsen:

https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Vindenergi/frederikshavn_godkendelse_160202.pdf

samt på Frederikshavn Kommunes hjemmeside: https://www.frederikshavn.dk/politik/horinger-og-afgorelser/aktuelle-horinger-og-afgorelser/aktuelle-horinger-og-afgorelse/horing-miljokonsekvensrapport-for-frederikshavn-havvindmollepark/

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Offentlig høring om vindmøllepark ved Hirsholmene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger