Danskerne dropper udlandet i sommerferien

Hos DCU-Camping Ålbæk Strand har man i år oplevet en overvældende interesse fra helt nye eller kommende campister. Foto: PR.

Danskerne dropper udlandet i sommerferien

15. juni 2022 - kl. 6:12 - af

Næsten to tredjedele af danskerne vil holde årets sommerferie inden for landets grænser, og det kan mærkes på campingpladsen DCU-Camping Ålbæk Strand, der har travlt som aldrig før.

Sommerferien 2022 tegnede til, at mange danskere efter flere års coronapause ville finde pas og rullekuffert frem. Men ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv har de seneste måneders energikrise, krig og inflation lagt en dæmper på rejsefeberen. I november var 46 procent klar til at rejse udenlands, mens det i april kun var 36 procent. Flere kigger på feriemulighederne inden for landets grænser, og det mærkes tydeligt på landets campingpladser.

Flere på førstegangscamping

På DCU-Camping Ålbæk Strand er bookingerne væltet ind, og her er det tydeligt, at mange helt grønne campister nu har meldt sig på banen.

– Der er rigtig mange helt nye campinginteresserede, der har henvendt sig i år, og som gerne vil tage del i campinglivet. De seneste år har interessen bestemt været stigende, nok på grund af corona. I år har vi så stigende priser på rigtig mange ting og en krig rundt om hjørnet, som også er med til at holde folk herhjemme i ferien. Og her er camping jo perfekt, siger Christian Hansen, der er vært på campingpladsen DCU-Camping Ålbæk Strand, som er en del af foreningen Dansk Camping Union, hvor telefonerne har været rødglødende siden foråret.

– Interessen er ekstremt stor igen i år, og vi har mange nye campister, der ringer ind med klassiske førstegangsspørgsmål om campinglivet. Det handler om alt fra, hvordan man sætter elkabler til campingvognen til hvilket grej, man skal have med på teltturen, siger Anne-Vibeke Isaksen, der er landsformand for Dansk Camping Union.

Camping er blevet cool

Generelt er den klassiske charterferie på retur, og de mere nære og lokale oplevelser vil blive foretrukket i fremtiden. Det vurderer fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, der spår camping en stor fremtid.

– Vi gider ikke længere eskapisme-turismen, hvor vi er i en boble og bare sidder og spiser pommes frites og leger, at vi er kulturelle. Vi vil bevare vores værdier som nærhed, omtanke og kvalitet fremfor kvantitet – også når vi er på ferie, og her er camping helt i tråd med tidens ånd, siger Anne Skare Nielsen.

På DCU-Camping Ålbæk Strand glæder de sig over udsigterne til endnu flere campister.

– Det er da bare fedt, at camping er kommet på mode. Det kan vi jo kun være glade for. Samtidig er det jo også med til at trække flere til vores skønne lokalområde, og det er noget, som der er rigtig mange, der kan glæde sig over, siger Christian Hansen.

Dansk Camping Union (DCU) er en interesseorganisation, der varetager danske campisters interesser og optræder som bindeled mellem danske campister og campingbranchen. DCU driver 20 campingpladser i Danmark – fra Nordjylland til grænselandet over Fyn og Sjælland til Bornholm. Læs mere på www.dcu.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danskerne dropper udlandet i sommerferien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger