Tjek udløbsdatoen på dit blå EU-sygesikringskort

Tjek udløbsdatoen på dit blå EU-sygesikringskort

21. juni 2022 - kl. 5:02 - af

På grund af corona-pandemien har mange danskere ikke tjekket udløbsdatoen på deres blå EU-sygesikringskort, fordi rejseaktiviteten har været i bund. Derfor opfordrer Udbetaling Danmark til, at man tjekker sit kort, hvis man snart skal rejse inden for EU samt til Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

– Det blå EU-sygesikringskort udløber hvert 5. år. Men den nedsatte rejseaktivitet i 2020 og 2021 pga. corona kan betyde, at flere kort end normalt ikke er blevet tjekket og dermed fornyet. Alene i 2022 forventer vi, at omkring 600.000 kort udløber, og derudover vurderer vi, at omkring 400.000 kort ikke er fornyet fra de to forrige år. Så det vil være en god idé at undersøge udløbsdatoen på sit kort og bestille et nyt, hvis man skal ud og rejse, fortæller Lise Schou Hansen, centerdirektør i Udbetaling Danmark.

Det blå kort skal med i tasken, hvis man rejser inden for EU samt til Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Kortet giver ret til sundhedsydelser på samme vilkår, som borgerne i det land, man opholder sig i.

Kortet kan bestilles med få klik på borger.dk/eu-sygesikringskort, og man får et midlertidigt bevis i din digitale postkasse, mens man venter på at få det rigtige kort tilsendt.

– Leveringstiden på kortet er to til tre uger, så har man aktuelle rejseplaner, er det en god ide at få bestilt kortet til hele familien inden sommerferien, siger Lise Schou Hansen.

Man kan bestille kortet når som helst – både før og efter udløbsdatoen.

– Derfor behøver man altså ikke haste, hvis man ikke skal rejse foreløbig. Og rejser man aldrig til EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, behøver man slet ikke et kort, oplyser Lise Schou Hansen.

Udbetaling Danmark anbefaler generelt, at man sætter sig ind i reglerne i de lande, man rejser til. Her ud fra kan man vurdere sit behov for en privat rejseforsikring.

– Det blå EU-sygesikringskort giver udelukkende ret til sundhedsydelser på de vilkår, der gælder for borgerne i det land, man opholder sig i. Man kan derfor opleve at skulle betale hele eller dele af behandlingen selv, hvis man ikke har en privat rejseforsikring oveni. Man skal også være opmærksom på, at kortet ikke dækker hjemtransport”, siger Lise Schou Hansen.

Bestil EU-sygesikringskortet og læs om reglerne på borger.dk/eu-sygesikringskort.

Fakta
Cirka 3,7 mio. danskere har et EU-sygesikringskort. Cirka 600.000 kort udløber i 2022.
Udbetaling Danmark har siden 2015 stået for at udstede EU-sygesikringskortet.
Styrelsen for Patientsikkerhed samt regionerne står for refusion til borgere, der har lagt ud for deres behandling i udlandet og opfylder betingelserne for refusion.
EU-sygesikringskortet giver ret til sundhedsydelser på de vilkår, der gælder for borgerne i det land, man opholder sig i. Kortet dækker ikke hjemtransport.
Børn skal have deres eget kort.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tjek udløbsdatoen på dit blå EU-sygesikringskort' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger