Grillpølser, bobler og kransekage

Grillpølser, bobler og kransekage

22. juni 2022 - kl. 6:50 - af

Redaktionen har modtaget dette indlĂŚg fra Hans Chr. Højslet – Formand for Frederikshavn Havkajakklub:

Den 15. juni 2022 var ”eksamensdag”, hvor de af de nye roere, der kunne deltage på denne dag, skulle op til eksamen og vise, hvad de havde lært efter de forgangne 5 ugers kursusforløb. Årets hold bestod af 9 nye roere; men kun 5 af disse kunne deltage i eksamen denne dag. De resterende 4 kommer til eksamen en anden dag.

De nye roere skal vise, at de behersker de basale ro-teknikker for at kunne fĂĽ deres bevis pĂĽ at have bestĂĽet. De vigtigste 2 af disse teknikker er, at man kan redde sig selv og redde en makker, hvis man skulle vĂŚre ude for, at man selv vĂŚlter eller en af kajak-vennerne vĂŚlter.

Efter aflagt prøve mødes nye og gamle roere til festlighederne, der traditionen tro består af grillpølser, ”bobler” og kransekage – alt sammen af mærket ”ad libitum”, idet begrænsningen naturligvis er, at vi alle skal køre hjem. At over halvdelen af klubbens medlemmer kan samles til et sådant arrangement, efter at de nye roere har bestået eksamen, er et tydeligt bevis på, at der er skabt et rigtigt godt kammeratskab i klubben.

Selv om Frederikshavn Havkajakklub er en forholdsvis ny klub med kun godt to ĂĽr pĂĽ bagen, har vi allerede nu fĂĽet skabt en rĂŚkke gode traditioner, hvoraf denne blot er ĂŠn af disse.

Roerne har nu bestüet eksamen, og skal efterfølgende have roet 100 kilometer ifølge med en erfaren roer, førend den nye roer bliver frigivet og mü ro pü egen hünd.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grillpølser, bobler og kransekage' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger