Handicaprådet nærer dyb bekymring for kommunalt budget

Handicaprådet nærer dyb bekymring for kommunalt budget

27. juni 2022 - kl. 9:32 - af

Børne- og Ungeudvalget mødes den 28. juni for, som det udtrykkes, at drøfte ”tiltag til budgetoverholdelse 2022.” Ligeledes ses på budget 2023.

Forud for mødet foreligger en udtalelse fra Handicaprådet, der har forslagene til drøftelse. Rådet er bekymret, og finder, at ”det vil gå den forkerte vej”.

Vedr. forslag til budgetoverholdelse 2022 fastholder Handicaprådet sit tidligere høringssvar fra møde den 30. maj. Her hedder det: ”Handicaprådet er dybt bekymret over konsekvenserne for børn og unge ved de foreslåede besparelser, da de særligt rammer de allersvageste grupper af børn og unge. De besparelser, der foreslås, er meget kortsigtede i forhold til de grupper af svage familier og børn, besparelserne rettes mod. Ved at spare på de tidligste indsatser og forebyggelse frygter Handicaprådet langsigtede og store konsekvenser menneskeligt og økonomisk for både de berørte grupper og for kommunen.”

Det vil gå den forkerte vej
For budgettet, som sigter mod 2023, lyder samme kommentar fra Handicaprådet. Desuden tilføjer rådet: ”De ledelsesrettede ændringer kan Handicaprådet ikke vurdere fagligt, men rådet kan udtrykke bekymring om, at det nu går den forkerte vej, hvis postnummer kommer til at være afgørende for de enkelte indsatser indenfor den specialiserede undervisning”.

Udvalget står over for at skulle spare godt 5 mio. kr. af et forventet merforbrug på mindst 18 mio. kr.

Inden for Center for skole, klub og ungdomsskole lægges op til en samlet besparelse på 2 ¼ mio. kr. Det betyder besparelse på transportpuljen, stop for skolepatruljeture, aflysning af projekt ”Juniorrangers” i SFO, aflysning af Makerspaces i 8 skoleafdelinger, aflysning af flere tiltag inden for projekt ”Biodiversitet” samt aflysning af flere tiltag i projekt ”Unge hjælper unge”.

Inden for Center for dagtilbud påregnes en opbremsning i dagtilbud for 1,7 mio. kr., og inden for Center for familie tænkes i en opbremsning i sundhedsplejen og familieplejen, PPR, SSP, myndighedsområdet samt i ”egne udførerområder” for i alt 1,2 mio. kr.

Skolepatruljeturen er en årlig belønning til de elever, der har stået skolepatrulje. Skolepatruljen er på en skitur til Sverige fra søndag til torsdag. Ved at afskaffe skolepatruljeturen er der en risiko for, at det kan være vanskeligt at rekruttere elever, der har lyst til at være skolepatrulje.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handicaprådet nærer dyb bekymring for kommunalt budget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger