Teknisk Udvalg skal spare på budgettet

Teknisk Udvalg skal spare på budgettet

28. juni 2022 - kl. 8:12 - af

Teknisk Udvalg skal spare på sit budget. Udvalget mødes den 30. juni for at drøfte og beslutte, hvor pengene skal hentes. Til mødet er en lang række forslag bragt i forslag.

Det kan være et stop for eksterne arbejder /entreprenører. Konsekvens for borgerne og den generelle service vil være, at opgaver og vedligeholdelse bliver mindre, og der kan opstå et efterslæb. Tillige kan det betyde oversvømmelser fra rendestensbrønde og en forringelse af trafiksikkerheden.

Et stop for indkøb til vintertjenesten skal forstås således, at der foreslås et stop for indkøb af materiel, salt mv. til vintertjenesten. Hvert år indkøber Center for Park og Vej for ca. 3,5 mio. kr. salt og materiel. Ved et stop her og nu vil der kunne spares 1 mio. kr. i indkøb. En konsekvens for borgerne og den generelle service vil være, at det kan tage længere tid, inden veje, stier og fortov er fremkommelige som følge af nedbrud af materiel. Det vil være svært at overholde vinterregulativet, hvis vinteren bliver hård, og der kommer forventet flere nedbrud.

Vinterregulativet kan ikke overholdes

Center for Park og Vej har nævnt muligheden for at hjemmesende ansatte i vintermånederne. Det foreslås, at medarbejdere svarende til 60 måneder hjemsendes. Med stor hjemsendelse kan det ikke begrænses til den grønne afdeling, men vil også omfatte medarbejdere fra Trafik og Klima.

Hjemsendelsen vil vise sig i opgaver, Park og Vej ikke kan udføre, bl.a. efterårsplantning af krukker i kommunes byer, et stop for græsslåning fra den 1. september, mindre ukrudtsbekæmpelse m.m. Det vil ikke være muligt at overholde vinterregulativet, hvis vinteren bliver hård, og den normale standard på kommunes grønne områder vil falde.

Rengøring på flere matrikler

En begrænsning af rengøring i kommunale bygninger indgår ligeledes i overvejelserne.

En af konsekvenserne vil være, at medarbejdere skal gøre rent på flere matrikler og dermed transportere sig i arbejdstiden. Det vil betyde mindre tid til rengøring og uundgåeligt en nedgang i rengøringskvaliteten.

Samtidig kan det medføre øget arbejdspres, øget belastning af kroppen og dermed en hurtigere nedslidning af medarbejdere.

Der må også forudses dårligere indeklima og hygiejne, som måske kan medføre øget sygefravær blandt ansatte og brugere af bygningerne.

Link, hvor samtlige forslag, der indgår i udvalgets overvejelser, kan ses:

https://www.frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Teknisk%20Udvalg&date=Teknisk%20Udvalg%2F30-06-2022%2016.00%20-%2017.00&fileName=Teknisk%20Udvalg%2F30-06-2022%2016.00%20-%2017.00%2FDagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Teknisk Udvalg skal spare på budgettet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger