Colin maler kun til sin kone

Det er første gang 78-årige Colin Hanmer fra Østervrå udstilling sin oliemalerier.

Colin maler kun til sin kone

30. juni 2022 - kl. 8:37 - af

Sommerudstillingen på Frederikshavn Biblioteks Gallerigang har titlen ’Colins Fantasi’, og omfatter 60 oliemalerier af kunstneren Colin Hanmer fra Østervrå. Udstillingen åbner lørdag den 9. juli, kl. 11, på Frederikshavn Bibliotek.

Det er helt ekstraordinært lykkedes Frederikshavn Bibliotek at få kunstneren Colin Hanmer til at udstille nogle af sine mange malerier. Colin Hanmer er nemlig meget principfast omkring sin kunst, og han maler kun til sin kone. – Jeg skylder min kone alt, hun har i alle årene bakket mig op i min kunst, begrunder Colin Hanmer, som dermed også understreger, at billederne ikke er til salg.

’Colins Fantasi’ rummer tre års arbejde eller ca. 60 oliemalerier udført med spartel. Colin henter sin inspiration i naturen med skov og vand, men der indgår også mennesker i portrætter eller situationer, som kan være med surrealistiske temaer. – Jeg arbejder med at gøre mine naturbilleder levende og tredimensionelle, og billederne er malet ud af hovedet, altså med fantasi, forklarer Colin. De surrealistiske billeder er et udtryk for mine ønsker om en verden, hvor vi respekterer forskelligheder, og at forskelle mellem alt det levende, mennesker og naturen er SMUKT.

Altid kunstner
Lige siden han var helt lille, måske fem år, har Colin Hanmer udtrykt sig kunstnerisk. Han er født og opvokset i England, hvor to tanter kom til at spille en vigtig rolle i hans fremtidige liv. Den ene arbejdede på en papirfabrik og den anden i en virksomhed, hvor de fremstillede farveblyanter m.m. – Jeg fik altid papir og tegnegrej i jule- og fødselsdagsgaver, og det førte til, at jeg begyndte at tegne alt det, jeg så rundt om mig, fortæller Colin Hanmer, der senere fik et fritidsjob, og for de tjente penge købte akvarelfarver.

I 1962 flyttede Colin til Danmark, og her fortsatte han med at male i forsøget på at skaffe sig en levevej. En dag mødte han sin kommende kone Mia, som foreslog ham at opsøge de åbne kunstværksteder ’Huset’ i Aarhus, og her fik han interesse for keramikværkstedet. Det førte videre til en treårig uddannelse på Aarhus Kunstakademis keramiklinje.

I årene efter har Colin Hanmer arbejdet med keramik på forskellige vis, men altid med det kunstneriske og fabulerende for øje. I en årrække frembragte han bl.a. store smukke krukker, indtil dette arbejde blev for tungt at håndterer. Colin Hanmer har afholdt keramikkurser i flere forskellige sammenhæng, både i ind- og udland. Han har udstillet sin keramik flere forskellige steder, men det er første gang, han udstiller sine billeder.

Mere tid til at male
Sideløbende med keramikken har der altid været plads til at tegne og maler, og da slidgigten satte en stopper for keramikken, blev der mere plads og tid til at male. Det er et udsnit at disse mange malerier, der bliver mulighed for at se på den kommende udstilling på Frederikshavn Bibliotek, og publikum kan glæde sig til en lang række billeder med fine farverige detaljer og flotte strukturer.

Udstillingen kan ses frem til den 28. juli.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Colin maler kun til sin kone' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger